Saturday, October 13, 2012

Seksuelt overførbare sykdommer � prisen på seksuell frihet

I dette moderne tid, seksuell frihet er tatt for gitt, og lite er tenkt promiscuity som det var i siste generasjoner. Realiteten er imidlertid at denne seksuell frihet også bærer med det svært reell trussel av seksuelt overførbare sykdommer. Siden ikke alle seksuelt overførbare sykdommer kureres, er det avgjørende å unngå dem.


En seksuelt overførbare sykdommer eller STD er faktisk en kombinasjon av flere forskjellige betingelser som er ervervet gjennom samleie. AIDS, en sykdom forårsaket av HIV-viruset er den mest alvorlige av seksuelt overførte sykdommer og, til tross for noen fremgang i de siste årene, er fortsatt uhelbredelig og er vanligvis dødelig.


Noen av de andre problematisk Kjønnssykdommer inkluderer syfilis, gonorrhea, genital herpes og ikke bestemte urethritis. Det finnes også et par andre sykdommer som skam lice, genital warts trichomoniasis og monilia som er klassifisert som Kjønnssykdommer, men er mindre alvorlige karakter.


Forekomsten av seksuelt overførbare sykdommer har økt over tid, og i dag er det mer innspilte tilfeller enn når som helst i de siste tre tiårene. Dette skyldes at mennesker, særlig unge mennesker føler at bruk av prevensjon gir mer seksuell frihet, og har ført til en endring i visningene på seksuell atferd. Det er også et faktum at denne seksuell frihet har ført til folk bli seksuelt aktiv i en stadig mer yngre alder. Imidlertid kan ikke alle prevensjon stoppe spredningen av infeksjonssykdommer fanget under samleie.


Syfilis


En av de mest alvorlige Kjønnssykdommer er syfilis som er svært smittsomme, og hvis den fortsatt er ubehandlet, kan resultere i døden. Selv om det ikke er kritisk, er sannsynligheten for funksjonshemming høy.


Ikke bare kan syfilis bakterier være kontraktsfestede under samleie, men det kan også sendes til fosterskader av en infisert mor. Babyen er deretter født med en betingelse som er kjent som congenital syfilis. Dette er ganske uvanlig i denne tiden som alle gravide gjennomgår rutinemessig blod tester.


Inkubasjonstid på syfilis varierer. De første symptomene kan også variere, og dermed gjøre tidlig diagnose vanskelig. Første symptomet er vanligvis en smertefri sår rundt genital området, anus eller munnen. Fordi denne ulcer heals uten noen medisinsk intervensjon, gjøre personen ikke normalt noe med det, tenker at det er ingenting som er viktig.


Hvis denne sykdommen ikke er behandlet tidlig, er det sannsynlig vil resultere i døden. Det er derfor avgjørende at hvis en person mener han eller hun kan ha vært i kontakt med en infisert person, at medisinsk råd hentes umiddelbart.


Gonoré


En annen alvorlig og veldig vanlig sykdommen kontraktsfestede ved samleie er gonorrhea. Kvinnen er ofte uvitende at hun er infisert fordi rundt åtti prosent har ingen symptomer. Andre kvinner lide fra dysuria (smerte mens urinating) eller fra lavere magesmerter. Dette er fordi det innebærer det fallopian rør, og kan derfor føre til sterilitet.


Sykdommen er mer åpenbar for den mannlige, noe som resulterer i dysuria etterfulgt av et utslipp fra penis. Dette skjer innen en uke etter kontraktørselskaper infeksjonen. Gonoré inne mannlig er vanligvis bekreftet av laboratorietesting av utslippet.


En dose penicillin er normal behandling for gonorrhea i både mannlige og kvinnelige lider. Det er også viktig at personen avstå fra alkohol og samleie i en periode på flere uker. Selv om behandlingen lindrer symptomene raskt, er det avgjørende at personen fortsetter å ha medisinske vedlikehold for å sikre at kur er fullført. Ansvarlig person bør informere alle seksualpartnere av deres smitte slik at de kan bli undersøkt og behandlet hvis det er nødvendig.


NSU


Den vanligste seksuelt overførbare sykdommen er uspesifisert urethritis eller NSU som fortsetter å øke på en bemerkelsesverdig hastighet. Mange tilfeller av NSU er forårsaket av Chlamydia bakterie, men ikke alle. NSU er en betennelse i urethra og har ingen identifiserbare årsaken.


Primære symptomet er en utløp fra penis. Dette kan være noe mer enn moistness på spissen av penis, men dette kan variere. Utslippet er forskjellig til utslippet i gonorrhea og gjør det lettere å gjenkjenne. Det er også smerte på urinating.


Genital herpes


Genital herpes, en annen seksuelt overførbare sykdommer, har nådd epidemien proporsjoner i den vestlige verden. Dette er fordi herpes viruset ikke kan repareres og så, når infisert, personen bærer bakterie permanent. Enhver person som er infisert legger dermed til befolkningen av operatører.


Det finnes to herpes virus. Den første, HSV 1, finnes vanligvis rundt munn og er kjent som kalde sores. Den andre, HSV 2, er en infeksjon vedtatt av seksuell kontakt og finnes vanligvis i genital området og anus, samt på blæren, buttocks, lårene og bein av både mannlige og kvinnelige lider.


Etter det første angrepet ligger viruset sovende i kroppen. Det vil deretter gjentas tid og tid igjen, vanligvis på samme sted, vises som en smertefull blemme. Når noen av disse blisters er åpne, er transportøren svært smittsomme. Angrepene er vanligvis knyttet til følelsesmessige eller fysiske lows som depresjon, stress eller skade.


Genital herpes fører til smerte og nød å en voksen, men er ikke fatal. Imidlertid hvis herpes virus sendes til et spedbarn under sin reise ned fødselen kanalen av en infisert mor, er det ofte dødelig. Det er viktig for mor å informere det medisinske fagfolk slik at de kan overvåke hennes graviditet og muligens råder henne å ha barnet av cesarean delen.


Genital herpes ikke kan repareres, men det finnes måter å gjøre angrepene mer bearable. Ved å holde det berørte området ren og tørr, kan transportøren sal av sekundære infeksjoner. Smerte kan holdes på et minimum ved anvendelsen av kaldt komprimerer og også ved å ta salt bad.


Kvinnelige lider må du ha en pap smøre årlig som genital herpes har vært knyttet til cervical kreft.


I kvinner, kan vaginal utslippet utgjøre grunner til bekymring. Imidlertid hvis utslippet er klart, er det neppe være resultatet av sykdom. Hvis utslippet er støtende og misfargede og fører til irritasjon i vagina og vulva, ville foreslå tilstedeværelsen av infeksjon som må bli undersøkt. Det er svært viktig at dette ikke er tillatt å fortsette og medisinsk råd må innhentes så snart som mulig, spesielt hvis dette er ledsaget av magesmerter og feber som det kan være en indikasjon på en seksuelt overførbare sykdommer.


Forebygging


Selvsagt, den beste måten å unngå seksuelt overførbare sykdommer er av avholdenhet eller monogamy. Men, hvis vurderer sex med en ny partner, det ville være lurt å bruke en kondom til du er sikker på om personen. Hvis du er bekymret, vil rengjøring genital området grundig med såpe og vann etter samleie drepe mange av bakterier. Dette gjelder for både menn og kvinner.


Det er ekstremt farlig å bruke antiseptisk creme gel på genital området og spesielt til hell sterk antiseptisk i urinrør eller vagina, som det kan føre til alvorlige og permanent interne skader.


Hvis du tror det er noen mulighet at du kanskje har en STD, ikke nøl med å søke legehjelp. Alt som skjer er konfidensiell, og ingen informasjon er gitt til noen uten din tillatelse.


Husk at personalet er der for å hjelpe deg, ikke å dømme deg, og atmosfæren er vanligvis svært vennlige og hjelpsomme.

No comments:

Post a Comment