Monday, November 14, 2011

Tidlig identifisering av Cervical Cancer kan redde liv

Cervical kreft er en alvorlig, men likevel svært forebygges sykdom. Har vanlig Pap tester og bekken eksamen er den første forsvarslinjen for tidlig identifisering av cervical kreft og hindre den i å bli verre. PAP-tester og bekken eksamener kan du også finne og behandle endringscellene før de blir kreft.


En elektronisk ressurs definerer cervical kreft som "kreft i cervix, lavere, smal del av livmor (livmor). Livmor er hul, pære formet-organ der en baby vokser under en kvinnes graviditet. Cervix danner en kanal som åpner inn i vagina (fødselen kanalen), noe som fører til utsiden av kroppen."


Men dessverre, vanlig filippinsk kvinner har enten ikke riktig tilgang til vanlige Pap-tester eller de har råd ikke den på grunn av økonomiske begrensninger. Faktisk, har filippinsk kvinner høyest forekomst av cervical kreft i Øst-Asia på grunn av mangel på Pap-tester som kan angi cervical kreft i sin tidligste scenen.


"Cervical kreft er blant de mest forebygges kreftformer og selv kureres. I vår erfaring, kan selv en enkel Pap smøre være svært nyttig. Hvis Pap Smear er unormal og undersøkt med pre-malignant lesjonene, riktig behandling kan hindre cervical cancer,"Dr. Rey de los Reyes, førsteamanuensis i Far Eastern University's (FEU) OB-Gyne avdeling og utenriksminister POG, sa.


Hvis du vil hjelpe filippinsk kvinner bekjempe denne type kreft, Filippinsk Obstetrical & gynekologisk Society (POG) gjennomfører forelesninger og seminarer i ulike områder av landet og gi gratis Pap Smear.


Humant Papilloma (HPV) er en av de viktigste årsakene til cervical kreft. Det kan sendes videre fra person til person via samleie.


Det er flere risikofaktorer i å utvikle cervical kreft, Dr. de los Reyes sa. Blant disse er "kvinner som har tidlig samleie, kvinner som har sine første samleie i tenårene (alderen 15, 16 eller 18), kvinner som har flere seksualpartnere eller selv de som har en seksuell partner men deres seksualpartnere har flere seksualpartnere tidligere."


Kvinner som har flere seksualpartnere står i fare for å utvikle infeksjoner og seksuelt overførbare sykdommer (Kjønnssykdommer), la han til. Kvinner, som er i midten av 30-årene, sent antyder opp til deres 60s, er også utsatt for å utvikle denne typen kreft.


Dr. de los Reyes også nevnt at det skal være symptomer på cervical kreft unormal utslipp, blødning etter seksuell kontakt eller vaginal fange eller faktiske blødning. Under avansert scene, vil pasienten oppleve alvorlige smerter i buk eller mage smerter. Behandling varierer fra kirurgi og radiotherapy for avanserte stadier; og kjemoterapi for tidlige stadier.


Igjen, Dr. de los Reyes kan ikke over-emphasize det nok: får vanlig Pap-tester, bekken eksamen og sjekk-ups med sine klarerte gynekologer tidlig finner cervical kreft, som til slutt kan redde liv.

No comments:

Post a Comment