Thursday, November 24, 2011

Rebirth av Venus, Kroppskunst av Orlan

Den franske kunstneren Orlan hennes faktiske navn er ukjent, er å lage den ultimate offeret for kunst, sin egen kropp er hennes lerret. Hun har utviklet den perfekte kvinnen på sin datamaskin ved hjelp av verdens mest berømte kvinner portretter, som haken Botticellis Venus og pannen da Vincis Mona Lisa. Gjennom flere operasjoner, Atelier og verksted er operasjonsstua, hun prøver å virkelig blitt den ultimate kvinnelige hun har designet.


The art of Orlan kan sees som en kommentar på kroppen kultur i vår moderne verden vi beundrer perfekt kropp og søker etter evig ungdom. Vår kultur for kroppen er ikke kritisert av Orlan, hun er bare viser oss hvordan narcisstic vi faktisk er blitt. Er det ille? At din til å bestemme, men ser på bilder av henne kirurgi forestillinger jeg må si jeg får virkelig skremt.


Operasjoner selv er filmet på kameraet. Kirurger bruker spesielle drakter laget av kjente designere som Paco Rabanne og Issey Miyake. Mens hun er under hennes operasjoner, er det musikk, dans og poesi.


I kunsten verden, brukes de slags ideen at kunstnere kaller seg selv, eller deres handlinger, kunstverk. Tenk på alle forestillinger og happenings vi hadde i sytten, men dette er noe annet. Orlon faktisk vurderer sin egen kropp som kunst, og bringer selv hennes hud, delene som ikke brukes i gjenoppbyggingen, på kunsten markedet.

No comments:

Post a Comment