Friday, June 22, 2012

Er østers virkelig Aphrodisiacs?

Det har vært regnet felles kunnskap for eons på eons: østers gjøre stor aphrodisiacs.


Men disse sjødyr virkelig holder strømforsyningen til, vel, pirre på den måten? Hvor gikk oppfatningen kommer fra? Og skal du spise østers i det hele tatt?


Hva er Aphrodisiacs?


En aphrodisiac er en agent som sies å vekke eller øke sin seksuelle følelser. De kan være en mat, drikke, narkotika eller duft som (deres arrangører hevder) elicits ønske og arousal, forbedrer stasjonen og "ytelse", og utvider seksuell energi.


I flere tusen år, har visse matvarer og drikker blitt merket som aphrodisiacs.


Faktisk var aphrodisiacs først søkt ut som et legemiddel for flere seksuell anxieties, inkludert frykt for utilstrekkelig ytelse eller øke fruktbarhet. Procreation ble en viktig sak med moralistiske og religiøse og aphrodisiacs ble søkt å sikre både mannlige og kvinnelige styrken.


Det var ryktet at Casanova spiste over 50 rå østers om dagen for å øke sin libido. Sine mest klassiske forberedelse er rå, også kjent som "på half shell," når de er tilsynelatende sine mest potente.


Hvorfor østers?


Østers har vært koblet med kjærlighet og seksualitet i tusener av år.


"Afrodisiakum" ble født når Afrodite, grådighet gudinnen for kjærlighet, sprang tilbake fra havet på en østers shell og fødte omgående Eros. Fordi Afrodite som ble sagt å være født fra sjøen, har mange typer sjømat omdømme som aphrodisiacs.


Mange gamle folk trodde på den såkalte "loven av likheten," resonnement at et objekt som likner genitalia kan besitte seksuell krefter. Ginseng neshorn horn og østers er tre klassiske eksempler.


Tilbake i andre hundreåret etter Kristus nevnt en satire av Juvenalis, en Roman satirist, at romerne dokumentert østers som en aphrodisiac mat. Faktisk skrev Juvenal om uvøren måter av kvinner, etter at de hadde ingested vin og spiste "gigantiske østers."


Det er ytterligere bemerket at noen tror østers fikk sitt rykte i en tid da deres bidrag av sink til sin fargesvakt dietter med dagen kan forbedre generelle helse og derfor føre til en økt sex-stasjon.


Er østers virkelig en Aphrodisiac?


Ifølge Food and Drug Administration, er kjent seksuell virkningene av såkalte aphrodisiacs basert i folklore, ikke fakta.


Dette emnet har vurdert og omstridt av mange forskere. Imidlertid inntil dato det er ingen kjente vitenskapelige bevis om at noen skulle "aphrodisiac" faktisk resulterer i en økning av seksuelle følelser.


Østers er en av de mest sin godt balansert av mat, som inneholder protein, karbohydrater og lipider. Nasjonale hjertet og lunge instituttet foreslår østers som en ideelle mat for inkludering i lite Kolesterol dietter. De er en utmerket kilde til vitaminer A, B1(thiamin), B2 (riboflavin), B3 (niacin), C (askorbinsyre) og D (calciferol).


Nope, østers ikke engang.


Ifølge John Renner, grunnlegger av forbrukernes helse informasjon Research Institute (CHIRI) "hjernen er den mest potente afrodisiakum som det er. Det er svært vanskelig å vurdere noe noen tar fordi hvis du forteller dem det er en aphrodisiac, håp om en bestemt svar kan faktisk føre til en ekstra seksuell reaksjon."


I tilfelle av østers viser kjemiske analyse at det består av vann, proteiner og karbohydrater, pluss mindre mengder fett, sukker og mineraler. Ingen av disse komponentene er kjent for å påvirke sex stasjonen eller ytelse.


Psykologiske virkningen av å tro at østers er aphrodisiacs er noen ganger sterk nok til å produsere, minst midlertidig større seksuelt ønske eller ytelse. Opplevelsen av forbedret arousal eller ytelse er deretter feilaktig tilskrevet rart-mat, og denne funn er sendt videre til neste person som ønsker å oppleve nye høyder av seksuell opplevelse.


Østers fakta


Østers kan ikke føre til seksuelt ønske eller kjærlighet, men mange mennesker har sikkert falt i kjærlighet med østers. De er spist rå, røkt, kokte, bakt, stekt, stekt, stuet, hermetisk, pickled, steames og broiled (grillet).


Fordi de er funnet i havet, kan de være et kostbart mat på steder der de ikke høstes. Faktisk, må de bli flydd i daglig til områder som Midtvesten fordi ferske østers må være i live like før forbruk. De må være tett lukket; østers som allerede er åpne er døde og må kastes.


Selv om det er avgjørende å sikre de er feilfri og frisk, kan sunn østers være en sunn valg for de som velger å spise dem. Østers er ekstremt lav inne kalori - ett dusin rå østers inneholder ca 110 calories-- og er full av vitaminer og mineraler som A, B1, B2, C og D, kalsium, jod, jern, kalium, kobber, natrium, sink, fosforsjiktets, mangan og svovel og de alle viktige omega-3 fettsyrene.

No comments:

Post a Comment