Thursday, June 21, 2012

Venereal sykdomer, kort oversikt

Venereal sykdomer, eller seksuelt overførte sykdommer (STD) er som de er bedre kjent i dag, en rekke sykdommer som overføres gjennom seksuell kontakt mellom personer, vanligvis gjennom oral, vaginal eller anal sex. Et annet begrep som brukes av eksperter er "seksuelt overførte infeksjoner", men dette begrepet er mindre vanlig.


Venereal sykdomer er en gammel følgesvenn og bekymring av menneskeheten. Som det britiske imperiet spredt over hele verden, startet britiske reisende, sjømenn og soldater å bringe alle slags sykdommer tilbake til England. Dette er grunnen til at første VD klinikken åpnet på 31 januar 1747, ved London Dock Hospital. De største truslene i disse tider var syfilis og gonorr Heanor venereal sykdomer og Hovedhensikten med klinikken var å studere disse sykdommer. De ble også vurdert uhelbredelig til tid og leger fokuserer hovedsakelig på behandle symptomene.


Situasjonen endret etter oppdagelsen av antibiotika, som gjorde en masse gamle venereal sykdomer kureres. Helsemyndighetene har også lansert kampanjer av utrydding mot disse sykdommer, noe som førte til en nedgang i antallet tilfeller. Imidlertid ment ' 80s advent av AIDS og genital herpes, som ikke kan bli kurert av moderne medisin.


De vanligste Venereal sykdomer er syfilis, Chancroid, Klamydia infeksjon, Gonoré, Herpes, AIDS, Candidiasis og LGV. Seksuell kontakt er også et redskap for å spre parasitter som skam lice og scabies.


Den enkleste måten for å beskytte deg selv fra venereal sykdomer er å bruke kondomer løpet av kjønn. Selv om dette ikke hjelper deg mot skam lice, ville det minst forhindre spredning av infeksjoner og spare deg "glede" av å besøke den STD ward. Mer så siden, til tross for all innsats, AIDS fortsatt betyr død.

No comments:

Post a Comment