Tuesday, January 17, 2012

Forstå og behandle Genital Warts

Mer enn sannsynlig vet du ikke om du har genital warts eller ikke. Grunn av sin beliggenhet og på grunn av hvor vanskelig de er å se for det blotte øye, vet mange folk ikke at de har dem i det hele tatt. Genital warts kan sammenlignes med warts som mange mennesker får i hele kroppen. De forekommer i genital området. For kvinner ville disse viser på vulva, vagina, cervix eller anus. Inne mannlig, vil de være på eller i nærheten av penis, scrotum og anus. De ser ut som om de er støt, noen ganger hevet.


Hva forårsaker Genital Warts?


Genital warts er forårsaket av samme type ting som forårsaker warts gjennom resten av kroppen. En gruppe virus kalt humant Papilloma (eller HPV) er den viktigste årsaken til warts generelt. Det er om tretti av dem som kan forårsake genital warts. Du kan få disse warts fra seksuell atferd som vaginal, muntlig eller anal sex. De kan ikke sendes via offentlige bruker for eksempel toalett seter, håndklær, eller noe annet. Faktum er, skjønt, flere partnere du har, jo mer sjansene øke kontaktet genital warts.


Symptomene på Genital Warts


Dessverre er det ingen symptomer på å ha disse warts. Faktisk, trenger ikke du engang å kunne se warts å spre dem. Mange mennesker kan ha genital warts og ikke vet det. De føre til ikke smerter, og de klø ikke. Så, hvordan vet du at hvis du ha dem? Du kan finne ut ved å ta dine spørsmål til legen din. De kan visuelt kontrollere området for dem, og kjører tester for å vise resultater. PAP-smears kan brukes i tillegg til løsninger som gjør dem mer synlig.


Hvis du har vært utsatt for genital warts, kan det ta alt fra flere uker opptil flere måneder for dem å bli merkbar. Legens tror at når vorte sett, at viruset som forårsaker den er aktiv og mer sannsynlig å være spredt. Når warts ikke kan ses lett, er det antatt at viruset er der fremdeles, bare svakere og mindre sannsynlighet for å bli vedtatt. Den eneste måten å vite hvis du har denne tilstanden er faktisk å få vanlige medisinske undersøkelser for å avgjøre om.


Komplikasjoner


Genital warts kan komme og gå. Viruset kan behandles. Det kan gå bort på sin egen sjelden så vel. Men det er spesielt viktig for enkeltpersoner, særlig kvinner, som har vært utsatt for å ha dem behandlet. Ubehandlet genital warts på cervix av en kvinne kan føre til cervical kreft.


Forebygging av Genital Warts


Bare sikker brann måte ikke å få dem er ikke å ha sex. I det minste, bruk av kondom latex kan og gjør hjelpe forebyggende arbeidet, men det forhindrer ikke det 100% av tiden.


Behandling


Det er ingen kur for viruset som forårsaker genital warts. Det er vaksiner som det arbeides på, men ingen kur er i sikte ennå. Det er behandlinger som kan gjøres for å hjelpe med reoccurrence av warts seg selv. Warts kan fjernes, hvis det er nødvendig gjennom fryse dem av eller ved hjelp av kjemiske eller laser behandlinger.

No comments:

Post a Comment