Monday, May 14, 2012

Sex og landsbyen: Sexy kniplinger Lingerie fra Koniakow, Polen

Koniakow, 500 år gamle landsbyen i en sterkt konservativ sørvest del av Polen som produseres av pave Johannes Paul II, er nesten helt kan ikke nås om vinteren, særlig mye i form av snø. I to århundrer, har kvinner hekta tråden i intrikate Hekle mønstre for å lage duker med kniplinger og alteret pyntegjenstander tatt av royalty over hele Europa. Det var en kunst undervist av mødre til døtre, gjort hjemme etter all oppdrett hjelp var ferdig, og bringer ære og inntekt til små lokalbefolkningen.


Ellipse eller runde, gjort med enorm tålmodighet og dyktige duker nådd konger, aristokratene, biskoper og alle de med rikelig mengder penger å bruke og et ønske om å leve omgitt med fantastiske og skjønnhet. Koniakow Lisse dekorerer tabeller i Vatikanet, Buckingham Palace, det hvite hus og mange andre eminente steder.


Så kom G-strings. Fjor høst, noen blondevever som prøver å tjene penger spunnet en racy vri til kunst, beslutter at undertøy ville selge bedre enn doilies. Siden, har byen på 3000 vært i en oppstyr, nabo pitted mot nabo over kniplinger thongs.


"Blondeveving har alltid vært en måte for folk å tjene penger her," sier den 56-årige ordføreren landsbyen, "men siden strengene startet, samfunnet har blitt delt: om penger, om moral, om tradisjon."


Beslutningstakere noen tradisjonelle kniplinger anklage overløper kniplinger skaperne av grådighet. Andre sier thongs defile tradisjon, er uanstendig og fremme sex. "Våre kniplinger graces polske altere, kontoret til vår president og som av hellige paven i Roma," sier president i en lokal håndverket guild av kniplinger beslutningstakere som har jobbet med kniplinger for seks tiår. "Og plutselig, våre kniplinger er å snu opp – jeg ikke tør si hvor. Hvordan kniplinger skaperne av Koniakow kom til dette?"


"Tidene er tøff," sier sine motstandere i konflikten, "lommetørkler og duker selger ikke godt."


Det begynte kniplinger å gjøre i Koniakow på 1800-tallet da unge kvinner begynte å opprette hetter av hvit lisse skjønner etter deres bryllup. Kort tid etter, sier blondevever, kvinner i byen begynte å veve duker, alteret pyntegjenstander, geistlige kappen krage og annen ornamenter som pryder polske religiøse og familie anledninger, som en måte å supplere sine inntekter. Som arvestykker passerte mønstre og kniplinger nåler gjennom generasjoner.


Under kommunistiske ganger var business bra. Samfunnet var støttet av staten i offisielle håndverket lauget og subsidierte som et nasjonalt anerkjente kunst. Ordrer helles fra staten kjøre butikker, fremtredende tjenestemenn som ønsker å bruke dem til å presentere som offisielle gaver og geistlige som brukte kniplinger i seremonier og på deres klær.


Ting endret når kommunismen brøt sammen i slutten av 1980. Regjeringen subsidier stoppet og state-store bestillinger tørket. Kantlinjer åpnet innflytelse og produkter fra vest. Folk ble dårligere da de tapte tilstand-jobber i den tidligere planla-økonomien.


Snau undertøy noen blondevever allerede var stille gjør selv startet stirring lokale debatt i juni 2004. Suddent skiftet fra religiøse pyntegjenstander til sexy lingerie var det fremgår av store nyhetskilder over hele verden. Magasiner som anerkjente som The Wall Street Journal, The Chicago Tribune og the New York Times dekket temaet og rundt den tiden thongs har begynte å være tilgjengelig online. Hvert par kan gjøres til kundens spesifikasjoner av farge og utforming. Selv om undertøy er definitivt feminin, stirs det interesse blant menn også, å være unike og sofistikerte romantisk gaveideer.

No comments:

Post a Comment