Tuesday, May 1, 2012

Herpes 101 � en introduksjon til Herpes simpleks-Virus

Det er ofte stor forvirring når det gjelder herpes. Bare det ordet "herpes" frem ofte bildene av en spesielt stygg seksuelt overførbare sykdommer. Men visste du at herpes faktisk stammer fra et virus som er kjent som Herpesvirusinfeksjon-virus? Og var du klar over, at sjansene er at du har allerede tatt det på noen scene i livet ditt? Faktisk, viser statistikk at rundt 85% av verdens befolkning er blitt infisert, og det er faktisk det vanskeligste viruset til kontroll kjent mann. Imidlertid, denne er ofte der forvirring stammer fra. Du skjønner, det er to stress på virus, kjent som herpes simpleks 1 (HSV-1) og herpes simpleks 2 (HSV-2).


Herpes simpleks 1 er den vanligste belastningen, og det er årsaken til kalde sår og feber blisters som vises rundt munn, lepper og gums. Nå er alle hørt av en kalde sår, men visste du at det er faktisk muntlig herpes. Til tross for rundt 85% av befolkningen blir infisert med HSV-1, vil ikke alle folk utvikle kalde sår eller lesjonene rundt munnen. Dette er fordi hver persons immunsystem er unik, og mange er i stand til å undertrykke ett utbrudd. I stedet, viruset ligger sovende, selv om en transportør vil fortsatt være i stand til å formidle viruset under visse betingelser.


Andre strand av viruset, Herpesvirusinfeksjon 2, er ansvarlig for genital herpes viruset. Genital herpes er en av de mest utbredte Kjønnssykdommer, og flere bekymringsfull, forskning viser at det har vært 32% økning i USA alene mellom 1978 og 1990. Ifølge Centers for Sykdom kontroll og forebygging, er 1 av 5 amerikanske tenåringer og voksne infisert med HSV-2. Symptomene av genital herpes oppstår vanligvis innen 2 uker etter kontraktørselskaper viruset. Området infisert kan inkludere kjønnsorganer, endetarm, buttocks, lår, eller andre deler av kroppen der viruset kan har angitt gjennom ødelagte huden. Liten rød støt vises først som utvikler seg til itchy blisters. Andre vanlige symptomer inkluderer feber, hodepine, muskel aches, problemer med urinating, vaginal utslippet og swollen glands i lyske området.


Symptomene vanligvis siste 1-2 uker. Når infisert, HSV forblir i nerve celler av kroppen for livet, og utbrudd (regelmessighet) kan forekomme flere ganger i året. Til tross for det er fortsatt ingen kur, er forskere overbevist om at en vaccination skal utvikles i løpet av de neste 5 årene. Imidlertid er en effektiv behandling for å redusere smerte og gjentakelse av symptomer Acyclovir (Nexium), som er en antiviral medikamenter. Dette kan tas i en form for sårsalve, flytende, muntlig eller selv intravenously avhengig av alvorlighetsgraden av utbruddet. Alltid konsultere legen din før du tar noen nye kurset av medisinering.


En gamle cliché er at forebygging er bedre enn kur, og denne sikkert gjelder for herpes. Aldri delta i oral sex Hvis partneren har enten munnen herpes eller genital herpes. Aldri del håndklær, bestikk eller en tannbørste med en infisert person. Alltid praksis sikker sex. Ved hjelp av en kondom kan vesentlig redusere risikoen for overføring, selv om det er på ingen måte 100% effektive, siden det ikke kan dekke alle infiserte områder. Valtrex, som nylig er godkjent av Food and Drug Administration, kan tilby det beste håpet å lider på det nåværende tidspunktet. Det kan redusere sjansen for overføring, selv om personen infisert må ta det kontinuerlig.

No comments:

Post a Comment