Wednesday, May 16, 2012

Studie viser prevensjon piller kan ha lang sikt-effekter

En studie publisert denne måneden i Journal of seksuell Medicine - http://jsm.issir.org/ - påstander om at kvinner som bruker prevensjon piller kan lider av bivirkninger på lang sikt. Mulige bivirkninger inkluderer redusert ønske og arousal, redusert smøring og økt sex-relatert smerte.


Forskere studerte en gruppe av 124 kvinner, alle av dem hadde tidligere led av en viss grad av seksuell dysfunction. 69 av kvinner fortsatte å bruke pillen, 39 var utgåtte brukere, og 23 hadde aldri brukt det.


Undersøkelsesgruppen analysert blod prøver tatt av kvinner som hadde avsluttet bruk av pillen seks måneder tidligere, og funnet at de hadde betydelig mindre tilgjengelig testosterone. Dette vil gjøre dem mer utsatt for lider av bivirkninger som redusert seksuelle følelser og mindre hyppig arousal.


** Økt globulin nivåer betyr mindre testosterone **


Ifølge studien leder Dr. Claudia Panzer av Boston University hadde kvinner som tok pillen så mye som fire ganger nivået av testosterone-binding globulin i sitt blod som de ikke tar pillen. Dette er hva reduserer mengden av testosterone kroppen har til rådighet.


Men studien fant at etter seks måneder med ikke å ta pillen, globulin nivåer ble fortsatt omtrent dobbelt så høy i de som hadde tatt pillen, sammenliknet med de som ikke hadde. Og elleve kvinner som var testet etter mer enn 11 måneder fortsatt rapportert har nesten dobbelt så stor globulin nivået som gruppen ikke hadde tatt pillen.


Disse observasjonene var overraskende, forfatterne sagt, "som effekt av oral prevensjon på sex-hormone-binding globulin nivåer bør har sunket." Funnene er enda mer interessant, studien bemerket, fordi disse kvinnene også mottatt transdermal testosterone terapi, som bør ha gått ned sex-hormone-binding globulin nivåer.


Alle pasienter ble tilbudt en transdermal testosterone gel å forbedre deres seksuelle funksjonen, men selv med denne terapi, globulin nivåer var mye høyere enn i de som ikke hadde tatt pillen.


Det i rapporten fremgår at tidligere undersøkelser har vist som øker i sex-hormone-binding globulin nivåer fra å bruke prevensjon piller resultatet i en 40 til 60% nedgang i gratis testosterone nivåer.


** Lang sikt innvirkning **


Forskerne spekulert at syntetiske estrogens i oral prevensjonsmidler kan utløse mer permanente endringer i måten funksjonen gener, fører til mye lengre varig reduksjoner i beløpene av testosterone tilgjengelig for kroppen.


Så kan en terapi som er ment å forbedre seksuell opplevelse faktisk gjøre det mindre hyggelig for mange kvinner.


Forskerne var villige til å trekke konklusjoner hard og rask, sier bare at det trengs mer forskning. Det viktigste spørsmålet venstre hengende er "om sex-hormone-binding globulin endringer indusert av oral prevensjonsmidler kanskje eller kanskje ikke er fullstendig reversibel etter opphør av oral contraceptive bruk og om dette fører til langsiktig seksuell, metabolske og mental helse endringer i kvinner."


På et minimum, leger bør gjøre kvinner mer oppmerksom på disse mulige bivirkninger, og de bør være mer ivrig om du ser for seg. De bør også være mindre opptatt av å opt for enkelt svar, og være mer åpne for mindre invasiv metoder for fødsel kontroll som kondomer.

No comments:

Post a Comment