Thursday, July 12, 2012

Hva er Oral & Genital Herpes?

Muntlig Herpes og Genital Herpes utbrudd


Det finnes to typer herpes infeksjoner, muntlig herpes og genital herpes; begge er smittsom. Det mest lumske faktum om herpes er at det kan være en "usynlig virus;" er det mulig for en person å ha og for å spre begge typer herpes virus og ikke engang vet at han eller hun har herpes.


Virus som infects en person med oral herpes heter "herpes simpleks type 1." Virus som infects en person med genital herpes heter "herpes simpleks type 2." Begge typer herpes spres ved direkte kontakt med en infisert området eller ved kontakt med en kroppen væske fra dette området.


Det er ingen kjente kur for en av herpes; Det er permanent, men ikke alltid aktiv. En person med oral herpes eller genital herpes kan ha én eller flere utbrudd i sitt liv.


Muntlig Herpes og det er symptomer


Muntlig herpes symptomer inkluderer blisters eller kalde sår på leppene og i munnen som kan utvikle seg til smertefulle magesår. Hvis gums er infisert blir de røde og puffy. Muntlig herpes kan også forårsake feber, aching muskler og swollen glands i halsen. Et innledende utbrudd kan vare fra to til tre uker.


Muntlig herpes er svært vanlig blant barn. Barn dele hverandres straws og spise kasseroller og vanligvis har mye fysisk kontakt med hverandre leker sport og bare generelt roughhousing. Barn kan også bli kysset ved å besøke nære venner og slektninger som er helt uvitende at de har muntlig herpes.


Genital Herpes og sine symptomer


Genital herpes symptomer inkluderer blisters og smerte i genital områder. Blisters kan vises på penis, scrotum, vagina, i cervix eller på lår og buttocks. Første symptomer inkludere et kløe eller smerte i et infisert område, feber, hodepine, swollen glands i lyske, en smertefull eller brennende følelse under urination og muligens en tykk, Fjern flytende utslipp fra penis eller vagina. Blisters kan bli smertefulle sår. Et innledende avsnitt av genital herpes kan vare fra én til tre uker.


Å hindre Herpes


Det er mulig å hindre herpes-infeksjon ved å unngå direkte kontakt med blisters, sores eller ulcers som vises på noens munn eller kjønnsorganer. Å holde i tankene at herpes kan være en "usynlig virus", er det en god idé å unngå fysisk eller intime kontakt med noen du tror kan bære enten virus.


Undervise barna som å putte noe i munnen som har vært i noen andres munnen er aldri en god idé. De vil også bli advart om at når noen har et kutt eller sår de bør være svært forsiktig å unngå å berøre det på grunn av "bakterier" som de kan ta.


Voksne og tenåringer som er seksuelt aktiv bør aldri har ubeskyttet sex med noen som de selv mistenker kan være infisert av genital herpes. Bruk av en kondom vil gi noen grad av beskyttelse, men ikke komplett beskyttelse. Den eneste komplette beskyttelsen er rusfrihet.


En gravid kvinner som noensinne har hatt en utbruddet av genital herpes bør informere hennes fødselslege godt før hennes forfallsdato, slik at fødselslege kan, hvis det er nødvendig, diskutere og planlegge for en ikke-vaginal levering.


Behandling av Herpes


Det er verdt å nevne igjen at alt en lege eller en medisinering kan gjøre er å behandle symptomer på et utbrudd av herpes med en antiviral medisin--det er ingen kur.


Hvis barnet har kalde sår som ikke forsvinner innen ti dager, eller har en historie med hyppige kalde sår, kan du ta ham eller henne til en lege.

No comments:

Post a Comment