Saturday, July 28, 2012

Kondomer fremmes av noen, imot av andre

Sex utdannelse, kampen mot HIV/AIDS og tilgjengeligheten av contraceptive enheter, fortsatt kondomer spesielt være problemene som deler mennesker over hele verden. Og i mange tilfeller debatten pits "progressive" folk mot de som ser disse problemene som dypt religiøs betydning.


** Nye Florida byen skal kondom gratis


En ny by blir bygget i nærheten av Napoli i Florida vil være underlagt strenge katolske prinsipper, spesielt når det gjelder sex. Minst Hvis fyren bankrolling byen har sin måte. Det ville være from katolske forretningsmann, Thomas Monaghan.


Monaghan, som ble reist av nonner i barnehjem, planer om å holde hans new town called Ave Maria Rengjør ved å kontrollere commercial Leiekontrakter. Butikker vil ikke få lov til å bære pornografisk blader, det vil være noen kondomer eller prevensjon piller på apotek og kabel-TV vil ikke ha noen websider for voksne kanaler.


Byen vil være på 5000 dekar, og vil bli bygget rundt en massiv kirke med største krusifiks i USA


Sivil libertarians si planen er unconstitutional og lover mange rettssaker.


Florida guvernør Jeb Bush, en katolske konvertere, rost planen kaller det "en ny type av byen, der tro og frihet vil flette til å opprette et fellesskap av likesinnede borgere."


** Byen i Colombia avviser obligatorisk kondom bærer


Byen rådsmedlemmer på Tulua i southwestern Colombia har beseiret et forslag om å tvinge folk 14 og eldre å bære kondomer på alle tider. Regningen ville ha nødvendig både menn og kvinner til å bære minst én kondom å forhindre uønsket graviditet og spredningen av smittsomme seksuelt overførbare sykdommer.


Den primære bekymringen av flertallet av loven var at forslaget vil oppfordre promiscuity. I stedet godkjente de en regning å øke sex utdanning og installere kondom-dispensere i byen.


William Pena, som brakte obligatorisk kondom bill fremover, sier han vil trykk for å ta den direkte til folk som en folkeavstemning. Byens ordfører, Juan Gillermo Vallejo imot målet og mener Pena er like etter publisitet.


** 20.000 Kvinnelige kondomer skal fordeles i Malawi


Som en del av FNs økende program for å kontrollere spredningen av HIV/AIDs i Afrika, planlegger seksuell reproductive og helsepersonell leverandører Banja Lamtsogolo (BLM) å distribuere 20.000 kvinnelige kondomer til unge kvinner i Lilongwe, hovedstaden av Malawi, og gjennom resten av landet.


En gruppe av 20 unge mennesker vil bli sendt på landet å undervise sine andre ungdommer om hvordan du bruker de kvinnelige kondomer. "Disse tjue unge mennesker vil hjelpe oss i å distribuere kondomer og vi har full tillit til at kondomer vil redusere seksuelt overførbare sykdommer inkludert HIV/AIDS, sa en talsmann.


Gruppen ser dette programmet som en måte å "styrke" ungdom og unge kvinner spesielt for å ta kontroll over sine liv. I mange tilfeller, er ifølge talsmann, unge kvinner tvunget til å ha ubeskyttet sex når mannlige nekter å bruke en kondom. Dette nye programmet er rettet mot å gi kvinner evnen til å beskytte seg selv i disse situasjonene.

No comments:

Post a Comment