Thursday, September 13, 2012

Genital vorte

Genital warts er warts som finnes på buttocks eller vagina. Hvis du finner små humper på din private omrder, at du ikke vet hva de er, kan de godt være genital warts. Genital warts er spredt gjennom sex, anal sex og vanlige samleie og gjennom oral sex. Hvis du har hatt ubeskyttet sex med noen som du egentlig ikke vet, kan det ta opptil tre måneder for genital warts skal vises. Selv om du ikke har sex, og du har bare oral sex, kan du likevel ende opp med genital warts, men rundt munnen.


Mens det kan være vanskelig og pinlig å se en lege, er disse warts ikke skal gå bort sine egne. Med riktig medisiner, vil du kunne bli kvitt genital warts. Genital warts er smittsom, akkurat som en kald kan være. Hvis du har genital warts, skal lege eller Sykepleier kunne fortelle hva de er bare ved å se på dem. Hvis du er en kvinne, og du har genital warts, skal du se din gynecologist å avgjøre om du har dem inn, der livmor og cervix finnes også. Kvinner er utsatt for har genital warts spre den til deler av indre kroppen der de kan spre hurtigere, og vokse til å bli smertefulle på cervix eller organer.


Hvis du møter noen ny, og du ikke vet om de har en seksuell sykdom, er det for din egen beskyttelse at du ikke har kjønn, av enhver type. Hvis du skal kunne bruke en kondom minst du noe er beskyttet, men det er ikke alltid en garanti også.


Genital warts spres av virus som kalles HPV. HPV er også det samme viruset som vil gi deg warts på dine hender, føtter, på albuer eller knær, men HPV viruset som gir genital warts er litt annerledes belastning. Samme merkbar typer warts du se på hendene, som får crusty og synes å være puss fylt er typer warts funnet på genitals. Hvis du har genital warts, kan du spre dem til noen av samleie, oral sex og anal sex. Genital warts er noe du kan kvitte seg av, men bare med riktig behandling og antibiotika.


Hva du bør vite er at med behandling genital warts vil forsvinne, men de kan resurface og komme tilbake selv etter behandling, som er hvorfor det er så veldig viktig å unngå å ha sex med noen du ikke kjenner, og unngå å ha sex med en annen person, hvis du har genital warts. Du kan passere langs genital warts til en annen person, selv om du ikke har symptomer eller warts vises på huden. Pass på at du kjenner og stoler en person før samleie med noen. Hvis du finner at du genital warts, søker behandling for å få din genital warts under kontroll.

No comments:

Post a Comment