Wednesday, September 12, 2012

Notater om AIDS og HIV

I 1981 anerkjent forskere i USA og Frankrike først den kjøpt uimottakelig mangel Syndrome (AIDS), som ble senere oppdaget å være forårsaket av en virus alarmert humant immunsviktvirus (HIV). HIV bryter ned kroppens immunitet til infeksjoner som fører til AIDS. Viruset kan ligger skjult i brødteksten i opptil 10 år uten å produsere noen åpenbare symptomer eller før utvikle seg til AIDS-sykdommen, og i mellomtiden personen kan unknowingly infisere andre. Foreløpig anslagsvis 40 millioner mennesker over hele verden er HIV-bærere, og tre millioner i året er døende av AIDS.


HIV bor i hvite blod celler og er til stede i de seksuelle væsker av mennesker. Det er vanskelig å fange og spres det meste gjennom samleie, ved nål eller sprøyten deling blant sprøytebrukere, i blodoverføringer og under graviditet og fødsel (Hvis mor er infisert). Ved hjelp av en annen persons razor blad, eller å ha kroppen pierca eller tattooed er også risikabelt, men HIV-viruset kan ikke overføres med risting hender, kyssingen, cuddling, fondling, Nysing, lager mat eller deling å spise eller drikke kjøkkenutstyr. En kan ikke være infisert av spytt, svette, tårer, urin eller feces; toalett seter, telefoner, svømmebassenger eller mygg biter forårsaker ikke AIDS. Ostracizing et kjent AIDS-offer, er ikke bare umoralsk, men også absurd.


De fleste blod banker skjermen nå sine produkter for HIV, og du kan beskytte deg mot skitne nåler ved å bare tillate en injeksjon Hvis du ser sprøyten tatt ut av en frisk uåpnet pack. Den enkleste beskyttelsen under sex er riktig bruk av kondom latex. At skal fremheves lenger kondom bort på oppreist penis; mens uttak etter ejaculation, holde på Kondomet som du kommer. Aldri prøve å gjenvinne en kondom, og Emballere en forsyning med deg, som det kan være en ordensforstyrrelser prøver å kjøpe dem på kort varsel.


HIV er spres ofte gjennom anal enn vaginal sex, fordi foring av endetarm er mye svakere enn for vagina og vanlige kondomer rive noen ganger når de brukes i anal sex. Hvis du har anal sex, bare bruk extra-strong kondomer og spesielle vannbasert smøremidler, siden olje, Vaseline, og krem svekke gummi. Under oral sex må du kontrolle at du ikke får noen semen eller menstrual blod i munnen. En kvinne kjører 10 ganger risikoen av å kontrahere AIDS fra en mann enn omvendt, og trusselen er alltid større når en annen seksuelt overførbare sykdommer (STD) finnes.


Selve eksistensen av AIDS krever en grunnleggende endring i menneskelig atferd. Det finnes ingen vaksine eller narkotika som kan forhindre eller kurere AIDS, og fordi viruset mutates ofte, ingen rette noensinne kan være helt effektiv. Andre Kjønnssykdommer som syfilis, gonorrhea, chlamydia, hepatitt b og herpes er langt mer utbredt enn AIDS og kan føre til alvorlige komplikasjoner som ufruktbarhet, men minst de kan vanligvis bli kurert.


Du bør alltid øve sikker sex for å unngå AIDS og andre Kjønnssykdommer. Du vet aldri hvem er infisert, eller selv om du selv har blitt infisert. Det er viktig å oppdra emnet før du begynner å gjøre elsker. Gjøre en spøk ut av det ved å trekke ut en kondom og spør din nye partner, "sier, du vet hva dette er?" Eller kanskje, "din kondom eller min?" Langt fra uromantisk eller pinlig, du begge føler mer avslappet med emnet av deres sinn, og det er mye bedre enn å bekymre etterpå Hvis du kan ha blitt smittet. Den gyldne regelen er sikker sex eller sex ingen.


HIV-infeksjon kan oppdages gjennom en blood test, fordi antistoffer som er opprettet av kroppen til å bekjempe viruset kan ses under et mikroskop. Det tar minst tre uker for antistoffer som skal produseres, og i noen tilfeller så lenge som seks måneder før de kan plukkes under en screening-test. Hvis du tror du kan ha kjørt en risiko, bør du diskutere hensiktsmessigheten av en test med legen din. Det er alltid bedre å vite om du er infisert kunne unngå å infisere andre, å hente tidlig behandling av symptomer og å lage realistiske planer. Hvis du kjenner noen med AIDS, bør du gi dem all støtten du kan (det er ingen fare i slike kontakt med mindre blod er til stede).

No comments:

Post a Comment