Monday, December 3, 2012

Perler i Raw - en underjordisk viktorianske Journal

Interessante ord-sensuell. Det foreslår rikelig eller full, og i bredere forstand, gitt over til tilfredsstillelse av sanselig begjær. Det er ingen tvil hvorfor "The Pearl" er beskrevet som "En Journal over Facetiæ og sensuell lesing." "Perle", en underjordisk journal publisert i det viktorianske England 1879 juli til desember 1880, er en erotisk skattekisten. Det er en av mange slike skatter jeg oppdaget mens du skriver "Synder og hemmeligheter," en erotisk roman i viktorianske London.


Forskning for "Synder og Secrets" tok meg inn i skyggen av den viktorianske libido. Ikke bare gjorde jeg har til å studere den viktorianske husholdningen, funksjon av gass lys, komplekse hierarkiet av britiske adelskalender og de mange lag av klær (som måtte fjernes ofte), jeg hadde også å gå inn i den mørkere siden av viktorianske psyke.


Seksuell undertrykkelse av viktoriansk alder ikke undertrykke seksuell lyst. Tvert imot. Populariteten til erotisk litteratur, glut av prostituerte og spredning av bordeller er historiske vitnesbyrd på de seksuelle lyster av tiden. Offentlig fordømmer seksuell atferd stoppet ikke privat utforskning av intime cravings. Slike aktiviteter som canings, voyeurisme, Ekshibisjonisme og illegal sex var vanlig, men alltid skjult. Ingen én snakket om det, men mest funnet partnere for å nyte sin favoritt fetish.


En annen viktorianske klassiker, "My Secret Life," først utgitt mellom 1888 og 1894 ble utestengt for hundre år på grunn av sin eksplisitt innhold. En viktoriansk gentleman nedtegnet hans vellystig utnytter, bruker pseudonymet Walter. Walters erotiske historier er fortsatt anses perverse og ofte pornografisk, selv med sin gjenutgivelse som del av Wordsworth klassisk erotikk-serien.


Det mest interessante aspektet av min nedsenking i viktoriansk seksualitet er å oppdage likheten til dagens gjerrighet og tabuer. Her er, vi i det tjueførste århundre, fortsatt sliter med de samme ønskene og samme fornektelse som disse ønskene finnes. Selv med utilslørt bruken av seksuelle bilder i reklame og med tilsynelatende seksuell frihet vi er sagt å nyte finnes det fortsatt en aura av undertrykkelse rundt seksuell aktivitet. Det er tillatt å være titillated av bilder og insinuasjon, men når libido krever mer, samfunnet sier uh-uh, risting deres puritanske finger under nesen vår.


Med den nåværende populariteten av erotiske romantikk og eksplisitt natur arbeidet uttrykker vi igjen vårt ønske i ord. Vi virkelig ønsker å gjøre det. Mye som Victorians finner vi vår glede der vi kan. Noen ganger det er faktiske erfaring og andre ganger er det utelukkende innenfor fantasien. Erotisk litteratur, enten det er viktoriansk eller moderne, tjener det samme formålet. Det gir et utløp for seksuelle følelser som absolutt eksisterer, men ofte kan ikke være åpenlyst uttrykt.


Vi alle begjærer spenningen av en utsvevende tryst. Faren, spenningen og titillation av slike møter, være det nå eller i viktorianske London, er de samme. Viktorianske erotikk taler til den moderne libido like sikkert som det forledet nittende århundre leseren. Den berusende agitasjonen av seksuell opphisselse er tidløs.

No comments:

Post a Comment