Saturday, December 15, 2012

Typer av prevensjon

Det finnes flere typer prevensjon som er mye brukt til å forhindre graviditet. Det er noen metoder for menn og noen for kvinner. Hvis du har sex med partneren din mens du bruker en form for fødsel kontroll, må du huske at alle disse typene prevensjon har strykprosent, f.eks, latex kondomer og membraner har 15-20% strykprosent mens i tilfelle av p-piller, injeksjon, sterilisering og IUD du må bære en risiko for ca 5%. Ulike typer prevensjon er beskrevet nedenfor:


Mannlige kondom
Det er den vanligste metoden, lett tilgjengelig og selvfølgelig er ikke dyrt. Det er solgt uten resept. Du kan kjøpe kondom fra noen super butikken, medisinske butikken eller andre relaterte butikker. Det er hovedsakelig laget av latex gummi som bør settes på erigert penis før du har sex. Det hindrer partnere fra graviditet samt STD (seksuelt overførbare sykdommer).


Kvinne kondom
Det er en 17 Cm lang pose som har to ringer i begge ender. Kvinner bærer det før du har sex. Åpne enden har en litt større ring, som ligger utenfor vagina. Lukk Avslutt har en mindre ring som holder det kvinnelige kondomet på riktig sted. Den har lignende egenskaper som mannlige kondom at den holder vagina bort fra huden av penis eller fra sekret fra penis. Det hindrer deg også graviditet samt STD.


P-piller
Den er basert på hormoner som holder sperm fra å nå egg og også holde eggstokkene frigir egg. Det vanligvis kommer i 21 eller 28 dager pack, og du må ta en pille hver dag. Det er ikke beskytte du fra STD.


Vasektomi
Det er et varig metode for prevensjon, som medfører kirurgi, som gjør en mann sterilt, eller du kan si at etter å ha vasektomi operasjonen en mann ikke kan gjøre en kvinne som er gravid. Operasjonen tar ikke mye tid, knapt det tar en halv time og under operasjonen legen bruker lokalbedøvelse. Men det påvirker ikke din styrke. Du må huske at etter benytter denne metoden for prevensjon vil du aldri bli en far i fremtiden.


Kvinnelige sterilisering
Det er også et varig metode for prevensjon, som involverer kirurgi som gjør en kvinne sterilt. Men denne operasjonen tar mer tid enn vasektomi og doctor utføre operasjon under narkose. Du må huske at etter å velge denne metoden for prevensjon vil du aldri bli en mor i fremtiden.


Spermicides
Funksjonen til spermicides er å drepe sperms før han nådde livmoren. Det er et kjemisk produkt og er tilgjengelig i form av skum, fløte og gelé. Du må sette inn det mindre enn 20 minutter før samleie og for påfølgende sex. Du kan kjøpe den fra stoffet butikken eller matbutikk. Det er alene ikke effektiv mot STD. Det anbefales at du må bruke kondom med spermicides beskytte deg mot STD.


Bortsett fra ovenfor kan du også ha naturlig prevensjon dvs. avholdenhet. Det betyr at du ikke bør ha sex i disse dager når kvinner kan bli gravid. Du kan spørre legen din om disse dager.

No comments:

Post a Comment