Thursday, November 15, 2012

Kropp og sjel - Sex og Stress

Har du noen gang lurt på at rollen av testosteron i øker libido og forbedrer ereksjon hos menn ikke kan være sin eneste rolle? Det er mange andre roller og biologiske effekter av testosteron enn sin kjente tilstedeværelse i kroppsvæsker. Den har fått skylden for overmålet håret tap (medisinsk navn-Androgenetic alopecia) selv om molekylære trinnene til hårtap hos menn og kvinner ikke er fullt ut forstått.


Dette hormonet utskilles i testiklene av menn og eggstokkene av kvinner, selv om menn produserer mer av det. Ulike typer psykiske atferd er ikke bare underlagt innflytelse av miljø og genetikk, men også daglige hormonelle endringer. For eksempel stress kan også hemme testosteron syntese og dermed føre til redusert nivå av det sekret.


Noen varer nyheter har nylig dukket opp. Nyere studier har vist at å holde stress i sjakk du ofte bør engasjere seg i penetrative strafferettslige vaginal sex. Dessverre finne mange mennesker fra alle samfunnslag at under stress, de ikke har ønske om å ha sex og selv skaper uønskede bivirkninger som seksuell dysfunksjon.


En glimrende studie (biologisk psykologi, volum 71, siden 214) viste at sex, men mer fortrinnsvis samleie er mye mer effektivt i bekjempelse av stress og andre seksuell aktivitet som onani. Som samleie er mer knyttet med mindre blodtrykk og mindre stress denne årsaken bedre psykologiske og fysiologiske funksjon. Også er orgasmer for kvinner under penile vaginal samleie bedre for fysiologiske atferd, men ikke så mye for orgasme under andre seksuelle aktiviteter. Som noen av oss er nervøs for å snakke i offentlig eller sceneskrekk som den vanligvis kalles blir anbefalt å ha sex (ikke på scenen selvfølgelig) for stress beroligende effekt.


Det er antatt når et par gjør kjærlighet nevrotransmitter oksytosin utgitt slapper kroppen, og reduserer blodtrykket derav også hindre stress. Oksytosin er skilt ut av hjernen og andre organer, inkludert eggstokkene og testiklene. Det antas at oksytosin er betydelig redusert i løpet av stress og infusjon av hormonet lindrer stress i dyremodeller og dermed antyder en rolle i å regulere noen fysiologiske responser å understreke.


I lys av slike elegante studier og mangel på offentlig stress programmer slik som screening av offentlige organer som tar sikte på å forbedre anerkjennelse, har behandling, og redusere stress og depresjon primær forebygging blitt nødvendig. Som stress og depresjon har blitt en vanlig lidelse med alvorlige mange uønskede bivirkninger både hos menn og kvinner, kan penetrative strafferettslige vaginal sex være en primær stress forebygging strategi.

No comments:

Post a Comment