Tuesday, February 28, 2012

Kondom historie - 2000 år av kondom utvikling

** Kondomer i gamle ganger **


Å hindre unnfangelsen har vært et mål av menn og kvinner siden før registrert historien. Og Kondomet har vært den primære enheten brukt til dette formålet.


Men reell drivkraft for å bruke ulike vernetiltak--selv i gammel tid--var å hindre spredning av sykdom og infeksjon. Eliminere direkte kontakt mellom sex-partnere gjort forstand selv til ancients. Så det ikke er overraskende at vi kan finne mange historiske referanser til de foregående aktivitetene til dagens moderne-kondom.


Gamle egypterne brukes en Lin skjede for å beskytte seg mot spredning av insekter og tropiske sykdommer. Kineserne brukes oiled silke papir som er pakket rundt penis, mens japanske menn brukt skinn og tortoiseshell sheaths.


** Tidlig kondomer i Europa **


Noen gamle romerne vises å ha brukt en tampong-lignende enhet som er dyppet i urter, eller kondomer laget av geiter bladders. Og det er enda tidligere bevis av kondom-bruk i Europa som er funnet i grotten malerier på Combarelles i Frankrike.


Den første publiserte referansen til kondom-bruk i Europa var av Gabrielle Fallopius i 1500s. En alvorlig syfilis-epidemien hadde spredt seg over hele Europa, og dette førte til utviklingen av en Lin skjede som tar sikte på beskytte menn fra å bli infisert med syfilis.


Ytterligere utvikling som fant sted i 1500s når noen av disse Lin sheaths var fuktet i en løsning av salt og urter som er ment å tjene som en spermicide. Dette vil forbedre mot infeksjon samt øke den kondom effektivitet som en contraceptive enhet.


** Kondom utviklingen på 1600- og 1700-tallet **


Ved tidlig på 1700-tallet begynner vi å se referanser til ordet "condum". Noen historikere foreslå at ordet kommer fra navnet på legen av Charles II som ble belastet med å opprette en enhet for å hindre at kongen fathering illegitime barn. Andre mener at det kommer fra det latinske uttrykket "condus" for "stikkontakten". Fremdeles synes andre "kondom" er en forenkling av navnet på en engelsk hær lege kalt oberst Quondam som har fått æren for inventing gut-kondom en gang rundt 1645.


Uavhengig av hvor ordet kommer fra, er det klart at kondomer ble mye brukt i Europa ved midten av 1600-tallet. Forskjellige forfattere av perioden gjør referanser til ved hjelp av kondomer. James Boswell, for eksempel, var en skotsk jurist og forfatter, som brukes for en Lin kondom for å beskytte seg mot infeksjon. Og Kvinnebedårer, Europas mest berømte elsker brukes det han omtales som en 'Redingote Anglaise' (engelsk Riding belegge) å beskytte seg mot sykdom, og for å hindre unnfangelsen.


Det var også om denne gangen kondomer laget av dyr tarmen ble tilgjengelig. De var mer effektiv enn Lin typen, men fordi de var ganske dyrt de ble ofte gjenbrukt, noe som gjør dem mer sannsynlig å passere sykdom på til partnere. Dette førte selv til konseptet med spesialiserte kondom butikken. I London to damer, Mrs. Phillips og Mrs. Perkins, hadde du konkurrerer kondom forsyne butikker og solgt bladders, sheaths og andre contraceptive enheter til gjorde og godt heeled kondom-brukere. En annen lady drives en annenhånds kondom business selge vasket kondomer til mindre godt å gjøre.


** Gummi kondomer **


Slutten av gut-kondom kom i 1840-tallet kort tid etter at gummi vulcanisation prosessen ble oppdaget av Goodyear og Hancock. Før vulcanisation, naturgummi manglet elastisitet og ble utsatt for endringer i temperatur. Men denne nye funn betydde at en mye mer brukervennlig type kondom kan produseres raskt og billig.


Disse tidlig gummi kondomer var elastisk enn tidligere gut-codoms, slik at de kunne strekke og ikke rive som enkelt. Men de var ganske tykk--mye som en indre røret-- og hadde en søm nedover én side, så de var langt fra perfekt.


** Latex kondomer **


I 1919 begynte Frederick Killian å bruke en hånd-dipping prosess ved hjelp av naturgummi lateks. De resulterende latex kondomer var langt bedre enn forgjengerne gummi. De var tynnere, elastisk, alder ikke så raskt og var odorless. Innen ti år, var American produsenter produsere mer enn 1,5 millioner latex kondomer per dag.


Produksjon av latex kondomer har forblitt omtrent uendret siden 1930-tallet. I kondom fabrikken glasset støpeformer "dyppes" i flytende latex flere ganger, å slå mellom lag for å sørge for en selv frakk av latex. Etter at kondomer utgis fra støpeformer de er tørket og pulverisert. Endelig går de gjennom en rekke tester for å sikre at det er ingen problemer.


** Kondom popularitet **


Etter utviklingen av den prevensjon pillen tidlig på 1960-tallet, kondom-bruk falt betraktelig. Men HIV/AIDS-epidemien i 1980-årene endret alt dette. Det er nå anerkjent at kondomer, er det bare effektivt middelet for å beskytte mot spredning av seksuelt overførbare sykdommer, og de har blitt allment tilgjengelig i puber, barer, dagligvare butikker og supermarkeder.


Inne det sen 1990s startet kondomer som selges på Internett.


Hvis du kjøper online, kontroller du at nettstedet har et bredt utvalg av navnet merkevare kondomer, inneholder nyttig informasjon om kondom-alternativer, og er tilgjengelig via telefon, så du kan snakke med en ekte person.

No comments:

Post a Comment