Sunday, April 29, 2012

Kondom donasjon av Thailand gjenspeiler deres egne kjempe mot Hiv/aids

For nesten 20 år, har Thailand vært fokus intensiv innsats for å stoppe spredningen av HIV/Aids blant en befolkning på ca 65 millioner.


En undersøkelse i 1988 funnet at 44% av sexarbeidere i Chiang Mai i nordlige Thailand allerede var smittet med HIV. Men det var ikke før 1991 at regjeringen fikk alvorlig i innsatsen for å begrense spredningen av infeksjonen.


Til slutt mye større budsjetter førte til en massiv, offentlig informasjonskampanje på farene ved AIDS. Regjeringen har også innført et "100 prosent kondom program" der kondomer ble distribuert gratis til bordeller og massasje juveler og sexarbeidere var nødvendig for å bruke dem. Bordeller som ikke samsvarte ble lukket.


Som et resultat av disse og andre programmer, ble hvor mange nye HIV-smitte redusert fra 140.000 i 1991 til 21.000 i 2003. Likevel, 1% av de 65 millioner menneskene i Thailand er smittet med HIV, og AIDS har blitt den ledende dødsårsaken.


Det er forventet at mer enn 50 000 Thais vil dø hvert år fra Aids-relaterte grunner, i alle fall til slutten av 2006. Mer enn 90% av disse dødsfallene blir unge mennesker i alderen 20-44.


Så selv om en felles innsats har blitt gjort for å stoppe bølgen av HIV-smitte i Thailand, har suksessraten bare vært moderat. Og lite har blitt gjort for å stoppe infeksjon blant sprøytebrukere (sprøytebrukere) som deler nåler.


De fleste nye infeksjoner fortsatt starte med handel sexarbeidere eller sprøytebrukere og innen to år blir sendt videre til ektefeller.


** Thailand å donere 50.000 kondomer til Afrika **


I et flytte konsekvent med sine egne moderat suksess på å bekjempe HIV/AIDS med kondomer, kunngjorde regjeringen de var donerer 50.000 kondomer til syv afrikanske land som en del av deres "videresende engasjement"-program for å hjelpe med FN-innsatsen for å bekjempe HIV/Aids i Afrika.


Kondomer vil tilbys av Thailand's utenlandske og helse departementer og sendt av FNs utviklingsprogram til Burkina Faso, Ghana, Kenya, Gabon, Mali, Nigeria og Uganda.


Subsaharisk Afrika er det mest tungt infiserte området i verden. Anslagsvis 25.8 millioner mennesker hadde vært smittet av HIV på slutten av 2005, og nye infeksjoner på 3,1 millioner oppstod under i fjor.


Bortsett fra helt abstaining fra seksuell kontakt, er bruk av kondomer det bare effektivt middelet for å hindre spredning av HIV/Aids og andre seksuelt overførbare sykdommer.


** Donasjon av kondomer fordømt av nigerianske erkebiskop **


I en kunngjøring som underbygger debatten finner sted i mange land over taktikk som brukes for å bekjempe spredningen av HIV/AIDS, Voice en ledende Thai katolsk erkebiskop sterk motstand mot pågående distribusjon av kondomer.


Til tross for sin anbefaling av FN har kondom donasjon annouced av thailandske myndigheter kraft fordømt av nigerianske erkebiskop Anthony Cardinal Okogie. Han beskrevet som umoralsk og ganske sannsynlig å fremme uansvarlig sex og Promiskuitet flyttingen.


I en pressemelding sa han, "de vet effekten av produksjonen til ungdommer og nasjonen? Regjeringen skal bekjempe fattigdom, sult, sykdommer, sykdommer og mangel på sosiale fasiliteter som er plaguing nasjonen, i stedet for bekjempelse av AIDS med kondom produksjon,"uttalt han.


Han var også motstander av eventuelle NACA (National Action Committee AIDS) Bill før den nigerianske nasjonalforsamling som inkluderte produksjon av kondomer i Nigeria, sier; "det vil oppmuntre umoral, sex på etterspørsel, promiskuitet, uansvarlighet og prostitusjon. Kondom, støtende vitende og vilje, endene av ekteskapet, som er procreation og sier nei på lagrene av barn men promiscuity.


"Det er uheldig at vi er oppmuntrende Billige penger, mens andre ambassader er å fremme handel, bilaterale forbindelser, og billige produksjon av kondomer å oppmuntre våre ungdommer på umoral."

No comments:

Post a Comment