Sunday, October 14, 2012

Vasectomy - er det rette valget For deg?

Hva gjør du når du føler at familien er fullført? Dette er en beslutning som de fleste par til slutt gjør. Hvilke tiltak bør de ta for å unngå en ikke-planlagt graviditet i fremtiden? Hvis de er helt sikker på at de vil ingen flere barn, er det rimelig å velge en permanent løsning på denne muligheten.


Den vanlige løsningen er sterilisering av enten mann eller kvinne. Åpenbart, på grunn av permanent natur sterilisering, det er ikke en beslutning om å bli tatt lett og bør bare gjøres etter mye diskusjon mellom partnere og deres doktor. Begge partnere må være helt sikker på at det er ingen mulighet at de vil barn i fremtiden.


Mannlig sterilisering prosessen kalles vasectomy og er tilsvarende tubal ligation inne kvinnen. Det er ansett for å være en av de mest pålitelige metodene for prevensjon og krever bare mindre kirurgi. Ulempen er at det er nesten alltid irreversible.


Tubal ligation, kvinnelige tilsvarer vasectomy, er en prosess der det fallopian rør er enten kuttet eller forseglet av slik at egg ikke kan nå livmor, dermed forebygge svangerskap. Dette også, er ment å føre til permanent manglende evne til å bli gravid, og du bør derfor nøye vurderes før du går videre.


Generelt, menn vil normalt bare vurdere en vasectomy når de har allerede far barn og føler at deres familie er fullført. Ofte, skjer dette ikke før de når middels alder. Leger insistere normalt på at mannen er helt sikker på om konsekvensene av en slik beslutning og også permanency av denne operasjonen.


Realistisk, bør denne beslutningen gjøres fellesskap mellom mannen og hans partner. De trenger å diskutere fordelene og ulempene med fremgangsmåten og gjøre denne beslutningen etter nøye overveielse. Men hviler den endelige avgjørelsen helt med mannen.


Det er tilfeller av vellykket tilbakeføring av en vasectomy, men i de fleste tilfeller er det umulig. Kirurgi for tilbakeføring er også svært kostbart.


En vasectomy kan utføres i the doctor's kirurgi som det er gjort under en lokalisert utføre handlinger. Det er en relativt enkel prosedyre hvor en liten kuttet er gjort på to steder ca 1 tomme (2,5 cm) fra hverandre og delen mellomliggende er fjernet. Endene er brettes tilbake og bundet med et ikke-dissolving materiale som silke. Såret er deretter stitched. Denne prosedyren er gjort på begge sider, og bare tar omtrent en halv time.


Såret vanligvis tar noen dager til å helbrede og masker deretter er tatt. Det kan være litt sår når det utføre handlinger slites av men som det ganske vanlig. Det kan være lurt å unngå samleie inntil masker er fjernet som det kan være ganske smertefull.


Én viktig sak er tiden mellom denne operasjonen, og tiden når mannen faktisk blir ufruktbar. Fordi noen sperm lagres i seminal vabler, er de fremdeles dugelig av fertilizing kvinnelige ova i flere måneder etter vasectomy er utført. Dette er fordi de har allerede passert opp varebiler deferens, røret som er kuttet, før operasjonen fant sted. Disse sperm brukes vanligvis etter ca tre måneder, men kan vare i opp til seks måneder, forårsaker muligheten av graviditet. Hvor lenge er i forhold til frekvens av samleie, og derfor til antall ejaculations mannen erfaringer etter prosedyren.


Vanligvis undersøkes en faksimile av semen på åtte til tolv uker etter vasectomy å avgjøre om det er trygt å ha ubeskyttet samleie. Andre former for prevensjon, for eksempel kondomer, skal brukes til å unngå uønsket svangerskap under tiden sperm er fortsatt til stede.

No comments:

Post a Comment