Tuesday, December 13, 2011

Årsakene til impotens

Det finnes ulike årsaker til at mannlige impotens eller erectile dysfunction. Nedenfor er en kjapp liste over årsaker og pekere. Det er viktig å vite hvilken type ED du kan være lider av for å vite hvilken behandling er riktig for deg.

• Hva er erectile dysfunction?
• Aldrende
• Phsycological grunner
• Psykologiske årsakene til ED
• Fysiske årsakene til ED
• Diabetes
• Høyt blodtrykk
• Hormoner
• Andre fysiske årsaker til ED

Hva er erectile dysfunction?

Definisjonen av impotens eller erectile dysfunction (ED) er manglende evne til å oppnå eller vedlikeholder en erection tilstrekkelig til å oppnå slags sex ønsket. Erection er en komplisert prosess med mange psykiske og fysiske aspekter. Derfor finnes det mange måter ED kan skyldes. Som et resultat er ED en av de vanligste formene for seksuelle problem som et menneske kan ha.
ED er en av de vanligste mannlige seksuelle problemene, med over 50 prosent av menn bewteen 40 og 70 år gammel opplever det til en viss grad.

Aldring

Alder er en faktor som øker sannsynligheten for at ED – 5 prosent av menn i alderen 40 rapporten fullstendig manglende evne til å få en tilfredsstillende ereksjon forhold til 15 prosent i alder 70. Mange mennesker feilaktig godtar derfor ED som en normal del av den eldende prosessen, og flertallet av menn med ED søke eller motta adekvat råd eller behandling for ED.


Phsycological grunner

Det har nå kjent som psykologiske årsaker alene står for omtrent en tredjedel av ED tilfeller, med resten blir på grunn av fysiske forholdene eller, mye oftere, en kombinasjon av fysiske og psykologiske årsaker. Som ED ofte gir opphav til angst i menn, og kan være årsaken til stress i en relasjon som det er sikkert sant å si at alle menn med ED har en viss grad av psykologiske komponent til deres tilstand. Heldigvis har både offentlig og det medisinske yrket blitt bedre informert om ED, spesielt i de siste årene på grunn av nylige framveksten av langt bedre behandlinger.

Psykologiske årsakene til ED

Tilstedeværelsen av ED, uansett årsak, vil nesten alltid føre til noen bekymringer eller angst i en mann om hans evne til å ha sex, som i sin tur vil gjøre det vanskeligere å få en ereksjon neste gang – og så videre.

Dette ‘ performance angst ' er en vanlig årsak til midlertidige ED og det kan være svært få seksuelt aktiv menn som har aldri opplevd det i sitt liv. Å være klar over denne ond sirkel og ta en mer avslappet tilnærming til sex vil ofte slokke angst. Hvis kjønn er bare sett på som oppnåelse av penetrative samleie, og en feil hvis det ikke skje, kan så det være ganske visst at angst-relaterte ED vil holde på skjer.

Andre grunnlegge vanligvis psykologiske årsakene til ED inkluderer:

• forholdet problemer. Disse kan resultere i ED, eller omvendt. Vanligvis begge eksistere samtidig.
• uløst homofil følelser eller andre hang-ups som er fokusert på kjønn.
• bereavement og depresjon.
• tretthet.
• stress.

Mennesker er komplekse, og faller ikke vanligvis inn i noen kategori. En som er deprimert kan også for eksempel drikker for mye alkohol, som i sin tur kan forårsake eller worsen ED. Depresjonen kan være sekundær i forhold til noen annen betingelse eller kommer direkte fra har ED og ikke vet hvor du skal dra for å få hjelp, eller å vite at ED er fra treatable.

ED er imidlertid svært treatable og er et spekter av metoder inkludert medisiner, rådgivning, fysiske enheter og kirurgi. Se ‘ behandlinger for Ereksjonsforstyrrelser ' for en mer fullstendig forklaring av hva som er tilgjengelig.

Det er klart fra mange undersøkelser som har blitt gjort på Ereksjonsproblemer som det er:

• felles
• gir opphav til mye stress og vanskeligheter med å både på et personlig og en relasjon-nivå
• under diagnostisert og under-behandlet.

Noen av problemene ligger i forlegenhet om snakker om ED eller en følelse av at ED ikke er en ‘ gyldig ' eller ‘ riktig ' medisinsk tilstand, til tross for den åpenbare sannheten at motsatt er tilfelle.

Selv om vi har flyttet i riktig retning angående ED over de siste par tiår vi har fortsatt blir litt å gå før det et emne, som alle vil føle nødvendigvis diskutere åpenlyst selv med sin egen partner eller lege. Men vi har allerede nådd et trinn når effektiv behandling for ED er tilgjengelig, og flere menn må benytte seg av det er sagt.

Fysiske årsakene til ED

De forskjellige biologiske prosessene som er involvert i en erection er forklart i factsheet på fysiologi av erection, men i korte trekk ereksjon oppstår svar på signaler fra hjernen. Erectile vev i penis består av to sylindre av svamp-lignende materiale, hovedsakelig bestående av muskel fibrene når penis flaccid, disse fiber er under kontrakt og svamp er vridde ut'. Når pro-erectile signaler kommer fra hjernen, muskel fibrene slappe av og svamp fyller med blod, komprimere årer som normalt renne blod tilbake ut av penis. Som et resultat, penis utvider og blir stiv. Følgende ejaculation eller tilbaketrekning av seksuell stimulering, en endring i signalisering fra årsaker hjernen muskel fibrene i spongy vev til kontrakt igjen, drenering årer åpne opp, trykket innenfor penis faller og blir det en gang mer avslappet eller flaccid.

For alt dette skjedde, det må være en intakt system av nerver og blodårer til penis samt tilkoblinger innen rotere ledningen mellom nerver som er forbundet med penis og høyere sentrene i hjernen. Forhold som påvirker nerver eller blodårer er derfor også en vanlig årsak til ED.

Diabetes

Diabetes er betingelsen i som nivået av blod glukose (sukker) er for høy og for grunner som ikke er helt forstått i en høy glukose nivå, hvis de finnes i år, kan skade funksjon av muskel fibrene i blod vessles og avanserte vev, inkludert erectile vev av penis, og liten nerver og arteries i hele kroppen. ED kan dermed påvirke mange menn med diabetes, med noen studier rapporterer at opp til 60 prosent av diabetiker menn vil til slutt utvikle problemet. Selv om sjansene for at dette vil skje er redusert med god behandling av diabetes de ikke kan bli redusert til null. En ytterligere og stadig vanligere problem er at typen diabetes commoner hos eldre (kalt Type 2 eller ikke insulin avhengig av diabetes) kan være ledsaget av relativt få symptomer i de tidlige stadiene, som betyr at mange mennesker med Type 2 diabetes allerede viser noen skade nerver og arteries av tiden de har sine diabetes diagnostisert. I Massachusetts hadde studie 28 prosent av behandlet diabetiker pasienter fullført ED.

Høyt blodtrykk

Personer med høyt blodtrykk er mer sannsynlig enn gjennomsnittet til å utvikle ‘ herding of the arteries'. Det medisinske ordet for dette er atherosclerosis (eller arteriosclerosis). I atherosclerosis arteries i hele kroppen har en tendens til å utvikle tykkere vegger og bli smalere inne, så redusere flyten av blod gjennom dem. Hvis dette utvikler i arteries kommer til penis det blir vanskeligere for penis fyller med blod, og så ED resultere.

Røyking er andre viktige faktorer som øker sjansen for å utvikle atherosclerosis og røykere har økt risiko for å utvikle ED.

Mange av medisinene som brukes til å behandle høyt blodtrykk kan også føre til ED som en bivirkning, spesielt de kalt diuretics (vann piller) og beta-blockers. Høyt blodtrykk er imidlertid et meget viktig problem som må behandles også, og det er avgjørende for aldri å slutte å ta Foreskrevet medika-ment for det (eller en annen tilstand) uten å diskutere saken med legen din. Mange menn som tror at de har ED som en bivirkning av narkotika de tar ikke nevne problemet til deres lege, som i sin tur kan utelate å spørre Hvis ED som skjer.

Det er derfor viktig å nevne ED før start å ta behandling for høyt blodtrykk, eller hvis det utvikler seg etter at du har fått medisiner for det, som ganske ofte medisiner endringen vil være mulig og forårsake færre bivirkninger.

Hormoner

Testosterone er viktig i utviklingen av ufødte mannlige foetus og vekst og utvikling av kjønnsorganer og andre seksuelle egenskaper rundt pubertet. I eldre mann, det spiller en rolle i å opprettholde seksuelle følelser og påvirker nerve signalisering i hjernen og nervesystemet. Mangel på testosterone alene er imidlertid bare svært sjelden årsaken til ED. I slike tilfeller vil mannen vanligvis merke en markert nedtrapping på seksuelle begjær og et fravær av natten eller tidlig morgen erections. Men dette har ikke stoppet testosterone tilværelse vidt markedsført som en behandling for ED og en rekke andre forhold ved samvittighetsløs eller dårlig informert (eller begge) uttak. Internett kan slike ukontrollerte annonsering på en bred skala, og alle som bruker e-post regelmessig vil trolig være kjent med uønsket ‘ spam' meldinger som fremmer denne typen behandling og sin tilgjengelighet ved postordre. Taking unødig testosterone er potensielt skadelige – kan det negativt påvirker Kolesterol nivåer eller akselerere veksten av en tidligere prostatakreft for eksempel så bør strengt unngås. Legen din kan kontrollere om en mangel på testosterone er et problem.

Andre fysiske årsaker til ED

Enhver tilstand som nerve eller blod forsyning til penis er skadet kan potensielt forårsake ED slik at det kan oppstå, for eksempel etter prostatakreft kirurgi eller etter noen typer prostata kreft behandling. Det kan også muligens forekomme etter skader til genital området eller pelvis. Kirurgi for å lavere underliv (innen pelvis) kan bære risikoen for uunngåelig skade til disse nervene.

Multippel sklerose er en sykdom av det nervøse systemet der funksjonen av mange nerver i hele kroppen kan bli svekket, vanligvis i løpet av mange år. Ryggmargsbrokk kan også forårsake ED, selv om dette har vært en livslang problemet hvis det var den eneste årsaken. Rotere ledningen skaden, nyre transplantasjon og nyre svikt er også mulige årsaker til ED.

Polio, Parkinsons sykdom, og enkel genet nevrologiske lidelser er betingelser som er usannsynlig å forårsake ED, men er relevante som de er oppført som betingelser i nærvær av som tillater National Health Service GP forskrivning av visse ED behandlinger.

No comments:

Post a Comment