Saturday, December 31, 2011

Hva er Aseksualitet?

Det er en stor seksuell bevegelse skjer. Det handler ikke om homofil stolthet. Det er ikke om sex blant eldre. Det er ikke engang en skjult Viagra agenda jeg snakker av. I dag, handler det om den asexual aka personen som har ingen interesse i å ha sex. Betyr dette høres ut som du?


Selskapsstudie
* Monica er 24 år gammel kvinne som lever et sunt og levende liv. Hun har en tilfredsstillende jobb som en sykepleier, elsker å svømme, og er i en ny 8-måned-relasjon.


Hva er unikt med hennes forhold er at verken hun eller hennes kjæreste er interessert i å ha sex med hverandre eller noen andre for saks skyld. De er hva de beskriver som "asexuals", og hvor mange leger og psykologer vil kalle dette et problem som må håndteres - Monica og hennes kjæreste føler det er bare en del av hvem de er, og det er ingenting galt med den.


"Det er absolutt ingenting galt med oss. Meg og * Jim har bare aldri opplevd seksuell oppmerksomhet. Det er ikke som jeg er en kvinne som bruker å nyte sex, og nå er jeg ikke. Det kan godt være hormonal. I mitt tilfelle, har jeg aldri hatt en seksuell oppmerksomhet for alle - hann- eller hunnkontakt. Gled deg over snuggling med min kjæreste, gå ut med ham, og alle andre ikke-seksuelle ting par gjøre."


Kommer ut
Interessant nok, synes det som om Monica og hennes kjæreste ikke er alene. Det var en gang noe som mange mennesker holdt for seg selv nå kommer ut av skapet og medlemmer er glade for å endelig være i stand til å finne hverandre og å definere seg selv som asexual. Aseksualitet fremstår som en ny seksuell legning.


"Jeg er slags glad det er et navn for dette. Jeg føler ikke brutt, akkurat annen, og jeg visste ikke hva å kalle den. Nå sakte men sikkert jeg finne andre som er akkurat som meg. Som denne fyren som startet dette nettstedet - http://www.asexuality.org/home/ - for folk som oss."


Den voksende debatten
Selvfølgelig er det økende debatt i mental helse og medisinske samfunnet om begrepet asexual. Noen eksperter tror at personer som ikke bryr seg om sex i det hele tatt enten har en fysiske, emosjonelle eller hormonal problemet. Det er mange som definerer mennesker som "seksuelle vesener" som bør normalt ønsker et seksuelt forhold med sine partnere.


Positiv bevis?
Personer som er asexual føler at dette er feil, og det er bare innsatsen av medisinsk fagpersonell for å fortelle dem hva som er galt med dem for å fikse dem. Eller er det bare ut av uvitenhet som mange fagfolk ikke vet om dette fellesskapet av mennesker. Men sakte ting begynner å endre. Konkrete forskning er noe de fleste profesjonelle vil godta som bevis på anerkjennelse.


I en studie utført i fjor (2004) av Anthony Bogaert, en psykolog og menneskelig seksualitet ekspert ved Brock Universitetet i St. Catherines, Ontario--resultater konkluderte med at 1 av 100 voksne var asexual. Som kan defineres som 1% av befolkningen som ikke er for langt bak 3% av befolkningen som er homofile.


Celibate eller Asexual?
Personer som asexual ønsker å være kjent at det er en konkret forskjellen mellom sølibat og Aseksualitet. Noen som er sølibat er noen som har valgt å avstå fra sex - Asexuals har ikke gjort dette valget. Akkurat som heterofile ikke velge å bli tiltrukket av motsatt kjønn eller homofile ikke velge å bli tiltrukket av samme kjønn - heller ikke har den asexual gjort et valg - er det akkurat slik de alltid har vært.


Er dette en ny ting?
Eneste som er nytt i forbindelse med Aseksualitet er faktum er at det er endelig noen akademiske studier og forskning begynner på emnet, og derfor den mottar flere medier og derfor offentlig oppmerksomhet.


"Det er ganske litt circumstantial bevis at mennesker som har bodd tiårene, enda århundrer siden ble asexual. Dette er ikke noe nytt - det bare å få sin rettferdige andel av publisitet - endelig!"


Lær mer om Aseksualitet: http://www.asexuality.org/home/


Finn en asexual støttegruppe i ditt område: http://asexuality.meetup.com/
Neste United Aseksualitet Meetup dag er på 3 September.


Kjente asexuals:
Sir Issac Newton: http://en.wikipedia.org/wiki/Isaac_Newton
HP Lovecraft: http://en.wikipedia.org/wiki/H.P._Lovecraft


© GirlShrink Inc.

1 comment:

  1. Hei alle sammen, jeg heter Aisha Sadat, jeg er gift i 20 år med mannen min, og vi har to sønner, eldste en 16 år og yngre er 11 år. Mannen min elsket meg veldig, men det ble til et punkt da han engasjerte seg i en affære med en kvinne som er hennes kollega. Jeg har aldri forestilt meg det, men på en eller annen måte endret holdningen hans til meg og barn seg, den sene han kom fra jobb fikk meg til å tenke over saken. Selv på mitt 20-års bryllupsdag i mars holder jeg meg borte fra sex da vi lover å gjøre det på bryllupet jubileumsdag, 15 dager før bryllupsdagen, tilsto han at ja, han hadde sex med sin kollega.
    Han brakte henne i sengen min da jeg var ute på jobb, det betyr at følelsene mine var helt ubrukelige for ham, min mentale tilstand er full av kvaler, jeg tror jeg ikke kan glemme og gjenopprette smertene, denne kvinnen hadde full kontroll over henne og jeg har aldri ønsket å gjøre det med vold, hun vil vinne over meg når hun er skilt, hun sa at hun var sjalu på forholdet vårt, og hun vil ødelegge meg ved å ta mannen min. Jeg måtte diskutere det med en venn som ba meg finne en god stavebeslag, for det første trodde jeg aldri på denne cast-rettskrivningen, men jeg må prøve den før jeg kom over PROFET NOSA UGO-e-posten på internett om hvordan han har hjulpet så mange mennesker med å få eksen tilbake og hjelpe til med å fikse forholdet og gjøre folk glade i forholdet og noen andre historier om åndelig sykdom og mer.
    Jeg forklarte situasjonen min for ham, og han hjalp meg med å utføre noen bønner, noen urter og røtter og et lite offer som jeg gjorde, og i løpet av 7 dager kom han tilbake for å be om unnskyldning, og det var bare et mirakel for meg. Jeg er glad i dag at han hjalp meg, og jeg kan stolt si at mannen min nå er med meg igjen og at han nå er forelsket i meg som aldri før.
    Trenger du hjelp i forholdet ditt som å få tilbake mannen din, kona, kjæresten, kjæresten, vinne lotterier, urtemedisin mot sykdom, HIV, kjønnssykdommer, astma, leddgikt, feber, hjerneslag eller noen form for sykdom, åndelig problem , Jobfremmelse, seere som leser innlegget mitt som trenger hjelp til livsutfordringer, bør kontakte PROPHET NOSA UGO, og du vil være glad for at du gjorde det.

    E-post: karnataka.temple@gmail.com
    WhatsApp: +34631686040

    ReplyDelete