Sunday, December 18, 2011

Kondom effektivitet - hvor godt fungerer kondomer?

Alle metoder for prevensjon brukes til å forhindre graviditet, men kondomer har lagt nytte av å gi beskyttelse mot infeksjon og spredningen av seksuelt overførbare sykdommer (Kjønnssykdommer). Hvor effektivt er kondomer på gjør disse to ting? Er de virkelig så effektiv som andre contraceptive metoder på å forebygge svangerskap? Og siden en av de vanligste grunnene for å bruke en kondom er å gi beskyttelse mot infeksjon, er de egentlig en effektiv barriere mot å bli infisert av Kjønnssykdommer? I denne artikkelen ser vi på noen av disse spørsmålene.


** Ved hjelp av en kondom hindrer graviditet? **


Kondomer er et svært effektivt middel for å forebygge svangerskap. Selvfølgelig, er ingen metode for prevensjon 100% effektive fordi det vil alltid være forekomster av feil eller inkonsekvent bruk. Dette er som sant "pille" eller noen annen form for prevensjon som det er av kondomer. Men kliniske studier har vist at høy kvalitet kondomer, når det brukes konsekvent og korrekt, gir en utmerket barriere mot graviditet. Disse forsøk har vist at riktig og konsekvent bruk av kondomer kan ha mellom 95% og 98% contraceptive efficacy rate.


** Hvor ofte kondomer mislykkes? **


Hovedgrunnen til at kondomer "feil" å forhindre graviditet eller infeksjon er ikke fordi kondom selv har "mislyktes", men på grunn av feil inkonsekvent bruk. LaTeX kondomer kan bli svekket av olje-baserte smøremidler som petroleum gelé. De kan også bli svekket ved eksponering for sollys eller ved alder. De er noen ganger revet av tennene eller fingernails. Men å sette disse feil bruker til side, kondomer nesten aldri "feil".


** Hvor ofte gjøre kondomer bryte eller skli av? **


I USA, har de fleste studier av knusing forårsaket av skyld i kondom selv vist knusing rate er mindre enn 2 kondomer ut av hver 100 kondomer. Studier indikerer også at kondomer slip av penis i ca 1-5% av handlinger av vaginal samleie og slip ned (men ikke av) ca 3-13% av tiden. Igjen, disse priser er påvirket av omsorg man tar når du bruker en kondom.


** Er kondomer effektiv på å hindre smitte fra HIV eller Kjønnssykdommer? **


Studier har vist at hvis en latex kondom brukes riktig og konsistent (hver gang du har sex), de er en svært effektiv barriere mot infeksjon. Dette har blitt demonstrert mest tydelig ved studier av "discordant" par i Europa. Et "discordant" par er en der en partner er smittet med HIV, og den andre er ikke. I en studie av 123 par der kondomer ble brukt konsekvent, ble ingen av de infiserte partnerne smittet.


** Gjøre tynnere kondomer gi mindre beskyttelse mot graviditet og Kjønnssykdommer? **


Tynnere kondomer er like effektive som beskyttelse mot både graviditet og infeksjon av Kjønnssykdommer. Men de kan være lettere skadet ved fingernails, tenner, smykker og andre feil bruk, så ekstra bekymre burde være tatt når du bruker en tynnere kondom.


** Er alle kondomer testet grundig før de selges? **


Alle merkenavn kondomer utsettes for streng kvalitetskontroll tester på hvert trinn av produksjonsprosessen. I USA, er hvert kondom elektronisk testet for hull og defekter. Eksempler er tatt fra hver mye og undersøkt visuelt ved hjelp av en lekkasjetest i vann. I denne testen er utvalgene fylt med vann på 300 ml og suspendert på 3 minutter.


Eksempler fra hver mye er også utsatt for en Air inflasjon Test. Dette innebærer å fylle test-kondomer med luft, før de når sprengning punktet. Vanligvis vil de beholde om lag 40 liter av luft--tilsvarende 9 gallons av vann!


Andre eksempler kontrolleres for størrelsen og tykkelsen, noen er testet til ødeleggelse for fysiske styrke og fremdeles andre alderen kunstig ved å bruke høye temperaturer for å sikre at de vil beholde sine kvaliteten godt utover sine 5 års produktets levetid.


I alle forhold, har kondomer vist seg å være en effektiv måte å forhindre graviditet så vel som å være en svært effektiv måte å vokte seg mot HIV eller STD infeksjon.

No comments:

Post a Comment