Wednesday, December 28, 2011

Kondomer - en sikker måte å fødsel kontroll

Hvorfor gjøre jeg nød å bruk en kondom?


Kondomer er den eneste formen for beskyttelse, som begge kan bidra til å stoppe overføringen av seksuelt overførbare sykdommer (Kjønnssykdommer) som HIV og forhindre graviditet.


Hvis du velger rett kondom


En rekke ulike typer kondom er nå tilgjengelig. Hva er vanligvis alarmert en kondom er "mannlige" kondom, en skjede eller dekker som passer over en manns penis, og som er lukket i den ene enden. Det er også nå en kvinne kondom eller vaginal skjede som brukes av en kvinne for å få plass inne hennes vagina.


Hva er kondomer laget av?


Kondomer er vanligvis laget av latex eller polyuretan. Hvis det er mulig, bør du bruke kondom latex som de er litt mer pålitelig, og i de fleste land er de mest lett tilgjengelig. LaTeX kondomer kan bare brukes med vannbasert smøremidler, olje ikke basert smøremidler som vaselin eller kalde krem som de bryte ned latex. Et lite antall mennesker har en allergisk reaksjon på lateks og kan bruke polyuretan kondomer i stedet.


Polyuretan kondomer gjøres ut en type plast. De er tynnere enn latex kondomer, og så de øke følsomhet og er mer behagelig i føler og utseende for noen brukere. De er dyrere enn latex kondomer og litt mindre fleksible slik at flere smøring kan være nødvendig. Men kan både olje og vann basert smøremidler brukes med dem.


Det er ikke klart om latex eller polyuretan kondomer er sterkere - det er studier antyder at enten er mindre sannsynlig å bryte. Med begge typer imidlertid er sannsynligheten for brekkasje svært liten hvis brukt riktig.


Smøring på kondomer varierer også. Noen kondomer lubricated ikke i det hele tatt, noen er lubricated med en silikon substans og noen kondomer har et vannbasert smøremiddel. Smøring på kondomer har som mål å gjøre Kondomet lettere å sette opp og mer behagelig å bruke. Det kan også bidra til å forhindre kondom knusing.

No comments:

Post a Comment