Saturday, December 10, 2011

Kondomer stoppe seksuelt overførbare sykdommer

Bruke en kondom er den beste måten å unngå å bli smittet med HIV (AIDs-virus) og andre Kjønnssykdommer (seksuelt overførbare sykdommer). Her er noen ting du bør vite om kondomer og Kjønnssykdommer.


** Noen fakta om seksuelt overførbare sykdommer **


-Hvem som helst kan bli infisert gjennom samleie med en infisert person.
-En stor andel av de som er smittet er tenåringer eller unge voksne.
-Risikoen for å bli infisert øker når du endrer seksualpartnere.
-Det kan være noen symptomer snart etter smitte.
-Symptomer kan lett forveksles med andre sykdommer.


** Symptomer på Kjønnssykdommer - se en lege, hvis du har noen av disse **


-Utslipp fra vagina, penis og/eller endetarm.
-Smerte eller brenner under urination og/eller samleie.
-Smerte i buk (kvinner), testicles (menn), og rumper og ben (begge).
-Blisters, åpen sores, warts, utslett og/eller hevelse i genital området, sex
organer og/eller munn.
-Influensa-lignende symptomer, inkludert feber, hodepine, verke muskler og/eller swollen glands.


** Hvem bør bruke en kondom for å hindre smitte fra Kjønnssykdommer? **


Alle som tar del i risikofylt seksuell aktivitet skal bære en kondom. Høyest risiko kommer fra samleie--vaginal, anal eller oral--med en person som har en seksuelt overførbare sykdommer. Hvis du har sex med en infisert person, tar du en stor sjanse. Det beste forsvaret er å aldri ha sex med en infisert person. Hvis du bestemmer deg å ha sex med en infisert partner, bør du alltid bruke en kondom fra start til slutt, hver gang.


** Vil ved hjelp av en kondom garanti jeg ikke vil få et seksuelt overførbare sykdommer? **


De fleste eksperter er enige om at risikoen for å få AIDS og andre Kjønnssykdommer kan bli sterkt redusert hvis en kondom brukes riktig. Men du kan aldri være 100% garantert ikke kan bli infisert. Og sikkert kondomer er mye bedre enn andre contraceptive alternativ.


** Hvordan beskytter en kondom mot seksuelt overførbare sykdommer? **


En kondom er en barriere som hindrer overføring av kroppslige væsker mellom partnere. Hvis nei kondom brukes, kan bakteriene komme fra infisert partner uinfisert partneren.


** Hvordan jeg velger det beste Kondomet å hindre Kjønnssykdommer? **


Les etiketten. Tester har vist at latex kondomer kan hindre passasje av Kjønnssykdommer mens naturlig (lambskin) kondomer ikke kan gjøre dette. Pakken bør si at kondomer er effektivt å forebygge sykdom. Hvis pakken ikke si noe om å forebygge sykdom, kan kondomer ikke gi beskyttelsen du ønsker, selv om de kan være de dyreste som du kan kjøpe.


Nyheten kondomer vil ikke si noe om forebygging av sykdom eller graviditet forebygging på pakken. De er bare beregnet for seksuell stimulering, ikke beskyttelse.


Kondomer som ikke dekker hele penis er ikke merket for forebygging av sykdom, og bør ikke brukes til dette formålet. For riktig beskyttelse, må en kondom at til å dekke hele penis. Dette er en annen god grunn til å les etiketten nøye.


** Hva slags ivaretar har kondom produsenter i sted? **


Alle merkenavn kondomer utsettes for streng kvalitetskontroll tester på hvert trinn av produksjonsprosessen. I USA, er hvert kondom elektronisk testet for hull og defekter. Eksempler er tatt fra hver mye og undersøkt visuelt ved hjelp av en lekkasjetest i vann. I denne testen er utvalgene fylt med vann på 300 ml og suspendert på 3 minutter.


Eksempler fra hver mye er også utsatt for en Air inflasjon Test. Dette innebærer å fylle test-kondomer med luft, før de når sprengning punktet. Vanligvis vil de beholde om lag 40 liter av luft--tilsvarende 9 gallons av vann!


Andre eksempler kontrolleres for størrelsen og tykkelsen, noen er testet til ødeleggelse for fysiske styrke og fremdeles andre alderen kunstig ved å bruke høye temperaturer for å sikre at de vil beholde sine kvaliteten godt utover sine 5 års produktets levetid.


** Er kondomer fra salgsautomat maskiner noe bra? **


Ved hjelp av kondomer fra en salgsautomat kan være risikabelt. Faktum er at du ikke kan være sikker på at du får en kvalitet latex kondom. Det kan heller ikke være utformet (og merket) for sykdom forebygging, så du ikke kan få maksimal beskyttelse. Hvis salgsautomat kondom inneholder en spermicide har du ingen måte å vite hvis det er en outdated. Og hvis maskinen er utsatt for ekstreme temperaturer og direkte sollys disse kan enkelt har en ugunstig effekt på kondomer.


** Hvor skal jeg kjøpe kondomer? **


Den beste råd er å kjøpe fra anerkjente kilde som avtaler bare i navnet merkevare produkter. Hvis du kjøper online, kontroller du at nettstedet har et bredt utvalg av navnet merkevare kondomer, inneholder nyttig informasjon om kondom-alternativer, og er tilgjengelig via telefon, så du kan snakke med en virkelig person.

No comments:

Post a Comment