Monday, December 26, 2011

Effekten av hysterectomy opp på seksuell respons og seksuell identitet

Kvinner har blandede følelser om effekten av hysterectomy opp på seksuell respons og seksuell identitet. De fleste kvinne går å ha en normal sexliv, noen har høynet svar, mens andre er mindre stand til å ha en seksuell svar som kommer etter hysterectomy grunnet deres oppfattede tap av femininitet.


Noen kvinner kan oppleve en endring i deres seksuell reaksjon når livmor er fjernet. For eksempel kan ikke lenger livmor contractions som en kvinne kan ha tilknyttet orgasme oppfattes. Andre kvinner kan oppleve en høynet svar. Dette kan være på grunn av at de ikke lenger trenger å bekymre deg for å bli gravid og har ikke lenger enorm smerte eller dysfunksjonelle blødning.


Hvis ovaries ikke er fjernet, ytre kjønnsorganer og vagina påvirkes ikke og forblir lubricated når en kvinne er seksuelt aroused. Hvis ovaries fjernes samtidig med hysterectomy opp, kan vaginal dryness være et problem under samleie. Vaginal dryness kan bli hjulpet med bruk av estrogen krem.


Under en hysterectomy fjerner legen vaginal vev. Dette kan gjøre vagina kortere. Dyp thrusting under samleie kan være smertefullt. Endre stillinger under samleie kan hjelpe, som å være på toppen eller bringe bena nærmere sammen.


Nylig har interesse i supracervical hysterectomies (der cervix ikke er fjernet på tidspunktet for hysterectomy) vokst ut av spekulasjon at kvinner kan nyte bedre seksuelle funksjonen etter hysterectomy opp når cervix er igjen på plass. En ny studie har funnet det er ingen forskjell i seksuelle funksjonen eller livskvalitet når en hysterectomy opp supracervical utføres i stedet for en total abdominal hysterectomy.


Innlegg hysterectomy depresjon kan forstyrre seksuell svar. Depresjon kan følge en hysterectomy fra et konsept at femininitet og en intakt fungerende livmor er ett. Noen kvinner koble deres selvbilde med reproduktive evne. Menses minner en kvinne av hennes unikhet der hysterectomy tar bort denne signalet. Mange kvinner har en kort emosjonell reaksjon til tap av livmoren og ovaries som eroderer sin følelse av velvære og femininitet. Hvis problemet vedvarer, kan du diskutere dine følelser med legen din.


Pass på at hvis du vurderer en hysterectomy du diskutere personlig helse og medisinsk historie med legen din.

No comments:

Post a Comment