Friday, December 16, 2011

Sperm celler kan dyrkes kunstig

Forskere ved europeiske samfunn av menneskelig reproduksjon og Embryologi i Storbritannia har vist at stilk celler som er trukket ut fra menneskelige embryo kan utvikle seg i laboratoriet til tidlig former for celler som blir egg eller sperm, noe som øker sannsynligheten for at en dag egg og sperm behov for behandling for Ufruktbarhet kan dyrkes i en tallerken.


Det har også tyder på at kanskje til slutt forskere kunne bruke teknikk for å opprette en tilførsel av egg for kloning.


Arbeidet kan også hjelpe med å forstå hvorfor noen menn og kvinner ikke oppretter egne sperm eller egg og om giftige kjemikalier i miljøet spille en rolle eller ikke.


"Det kan tillate oss å undersøke aller tidligste prosessene i hvordan et menneske reproduktive organer utvikle," sa Harry Moore, professor i reproduktive og utviklingsmessige medisin ved Sheffield University i England.


Mange forskere tror at kjemiske forurensing, for eksempel plantevernmidler, kan forstyrre menneskelig utvikling på scenen der egg og sperm er dannet, og at denne forstyrrelsen kan føre til at fødselen unormalt, ufruktbarhet, og muligens kreft.


"Ved å utvikle egnet tester med embryonic stilk celler som de skille i bakterie celler kan vi undersøke handlingen av disse kjemikaliene i laboratoriet," Moore sa.


Stilk celler er de overordnede cellene i kroppen, vises når embryo er bare noen få dager gamle og utvikling i alle typer vev i kroppen, inkludert sperm og egg og celle. Forskere kan studere stilk celler ved å trekke dem ut fra embryo. Hvis forskerne oppretter embryo ved kloning en celle fra en pasient, ville eventuelle resulterende celler være en genetisk match til pasienten.


Kloning teknikk, kalt celle kjernefysiske erstatning, involverer tømme ut genetisk materiale i et egg, og erstatter den med genetisk materiale i en annen celle, sier en hud celle tatt fra en voksen. I stedet for å være befruktet av sperm, er nye rekonstituert egg deretter badet i kjemiske næringsstoffer og electrocuted for å hjelpe det til å dele. Det utvikler seg deretter til en embryo, som stilk celler kan trekkes.


For ufruktbar par, ville denne tilnærmingen eliminere behovet for giver sperm eller egg.


Men noen behandling ved hjelp av egg og sperm vokst fra stilk celler, enn si fra stilk celler som er trukket ut fra en klonet embryo, kanskje mange år unna, Moore sa.


"Vi måtte bevise at sperm eller egg på denne måten var trygg før vi kan tenke på å bruke dem til å behandle pasienter," sa han.


Andre eksperter sa at slike teknikker kan også heve noen etiske spørsmål.


"Teknikken kan brukes til å generere egg fra en voksen mann celler, homofile par kunne ha barn genetisk relatert til begge," sier Anna Smajdor, en medisinsk ethicist ved Imperial College i London.


"Enkelt menn kan selv produsere et barn ved hjelp av sine egne sperm og en utvikling av egg, åpne måten å en ny form for kloning. Kvinners fruktbarhet ville ikke lenger trenger å være curtailed på menopause,"sier hun. "Disse mulighetene øke nye spørsmål om hvordan vi definerer parenthood og om hvordan vi bestemmer hvem som har tilgang til disse nye teknologiene."

No comments:

Post a Comment